Atacurile cu drone din Arabia Saudită. Putin sare în apărarea Iranului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a condamnat, miercuri, atacurile asupra rafinăriilor saudite, însă a susținut că nu există nicio probă care să demonstreze responsabilitatea Iranului în efectuarea acestora, relatează site-ul agenției Reuters.

Liderul de la Kremlin a declarat, în cadrul unei conferințe pe temă energetică, la Moscova, faptul că nu exită nicio o probă care să impute Iranului responsabilitatea pentru atacurile asupra rafinăriilor saudite, cotrar acuzațiilor statelor occidentale.

Eforturile Franței de a organiza o întâlnire între liderii Statelor Unite și Iranului, în urma atacurilor din 14 septembrie, au eșuat dat fiind faptul că autoritățile de la Teheran cer Washingtonului renunțarea la sancțiunile economice impuse, a informat șeful de stat rus, în cadrul aceleiași conferințe.

„Condamnăm aceste atacuri, dar suntem împotriva învinuirii Iranului, deoarece nu există nicio probă care să demonstreze asta", a declarat Vladimir Putin, adăugând că președintele iranian, Hassan Rouhani, i-a confirmat în mod personal că nu are nicio implicare în acest sens, scrie Mediafax.

Atacurile ce au avut loc pe 14 septembrie au redus producția saudită, la jumătate din volumul său, determinând creșterea bruscă a prețurilor la petrol, însă autoritățile de la Riyad au reușit să recupereze decalajul producției și să stabilizeze prețurile. Revenirea la valorile anterioare atacurilor este pusă pe seama cooperării ruso-saudite, conform declarațiilor făcute de Vladimir Putin miercuri. Rusia menține legături strânse atât cu Iranul, cât și cu Arabia Saudită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel