Atacurile cibernetice au crescut exponențial în criza creată de Covid-19, atrage atenția Thales Cyber Threat Intelligence

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Transferul serviciului la domiciliu a adus cu sine o serie de riscuri. Atacurile cibernetice împotriva țintelor guvernamentale, precum și campaniile de dezinformare sunt în creștere mai ales că rețelele de telecomunicații și sistemele de informații medicale își măresc capacitatea de transmisie de date, transmite Jane.

Compania franceză de tehnologie Thales a anunțat pe 26 martie că echipa Cyber Threat Intelligence a companiei a identificat o activitate sporită prin viruși troieni și ransomware în aplicațiile de urmărire de pe Android și campanii de spam pe scară largă, care generează riscuri de securitate cibernetică prin utilizarea dispozitivelor personale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

 

Atacurile cibernetice urmează propagarea Covid-19

 

De asemenea, compania a susținut că în cadrul investigațiilor au identificat actori din China, Pakistan, Coreea de Nord și Rusia ca fiind în spatele încercărilor, atât grupuri sponsorizate de stat, cât infractori, cu motivații, inclusiv câștig financiar și spionaj. Firma a adăugat că „hackerii folosesc pandemia ca o oportunitate de a efectua atacuri cibernetice bine țintite". Atacurile cibernetice sunt similare cu modul de propagare a coronavirusului Covid-19: mai întâi în Asia, apoi în Europa Centrală, de Vest și apoi de Est.

 

Sistemul informatic al unui spital a fost blocat

 

Un atac cibernetic susținut la Spitalul Universitar din Brno, în 12 și 13 martie, a determinat închiderea întregii rețele IT, site-ul de știri IT ZDNet raportând că toate intervențiile chirurgicale au fost suspendate ulterior. Spitalul, care este un centru de testare Covid-19 pentru Republica Cehă, încă nu poate utiliza e-mailul începând cu 1 aprilie. În urma incidentului, Centrul Național de Securitate Cibernetică din Republica Cehă (Národní úřad pro kybernetickou a informationční bezpečnost, NÚKIB) a ordonat furnizorilor de servicii medicale să-și sporească măsurile de securitate cibernetică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel