Atacul Iranului cu rachete | US Army recunoaște ”pagubele”: Mai mulți soldați au suferit comoții

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Potrivit US Army, în urma atacului Iranului asupra celor două baze militare americane din Irak, ca răspuns la asasinarea generalului Soleimani, unsprezece militari americani au fost tratați pentru comoții.

Chiar dacă US Army a anunțat inițial că nu au existat nici măcar răniți în urma atacului, se pare că unsprezece militari au suferit totuși comoții din cauza exploziilor. În orice caz, ”pagubele” sunt minore în comparație cu anunțul Iranului de după atac, potrivit căruia peste 80 de americani ar fi murit.

"Deşi niciun militar american nu a fost omorât în atacul iranian de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai mulţi au fost trataţi pentru simptome de comoţie cerebrală din cauza exploziei şi sunt în continuare evaluaţi", a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al comandamentului central american, citat de Reuters și Agerpres.

Ca măsură de precauţie, unii militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

"Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak", a mai spus căpitanul Bill Urban.

Nu mai puţini de 1.500 de americani erau cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

Iranul a lansat mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie. Iniţial s-a anunţat că s-au înregistrat doar pagube materiale şi că nu au fost răniţi soldaţi americani sau irakieni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel