Atacul de la baza navală Pensacola | FBI a găsit dovezi ale implicării Al-Qaida

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa Foto: wcbi.com
Sursa Foto: wcbi.com

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) american a descoperit dovezi ale implicării reţelei teroriste Al-Qaida într-un atac armat comis în decembrie 2019 la o bază navală a SUA din Florida, a relatat luni cotidianul The New York Times.

În luna februarie, o înregistrare audio care ar fi provenit de la gruparea islamistă Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP) a revendicat atacul de la baza din Pensacola (Florida) comis în luna decembrie şi soldat cu trei morţi şi opt răniţi. AQAP nu a oferit însă nicio probă.

Autorul atacului, un cadet saudit care s-a pregătit cu armata SUA, se aflase în contact cu gruparea teroristă, au declarat două oficialităţi americane apropiate de acest dosar.

Anchetatorii au descoperit că sauditul Mohammed Saeed Alshamrani a comunicat cu un agent al Al-Qaida care a încurajat atacurile, potrivit celor doi demnitari citaţi.

FBI a descoperit legătura cu reţeaua teroristă internaţională după ce experţii americani au reuşit să acceseze istoricul convorbirilor şi mesajelor de pe cel puţin unul dintre cele două telefoane iPhone ale lui Alshamrani. Deocamdată nu este clar dacă agentul Al-Qaida i-a ordonat lui Mohammed Saeed Alshamrani să comită atacul din decembrie anul trecut.

Într-o înregistrare audio difuzată anterior în acest an, liderul AQAP susţinea că gruparea pe care o conduce a dat indicaţii unui ofiţer saudit să comită atacul.

Eforturile antiteroriste ale SUA au redus capacitatea Al-Qaida în Yemen şi în regiunea Pakistan-Afganistan, dar incidentul de la Pensacola arată că ideologia reţelei încă poate inspira atacuri. În 2016, autorităţile americane au avertizat cu privire la riscurile unui val de atacuri ale Al-Qaida.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel