Atacatorul de la Baza Corpus Christi avea legături cu Al Qaeda

Eduard Pascu |
Data publicării:

FBI a anunțat că a reușit identificarea atacatorului de la Baza Corpus Christi care a fost ucis în schimbul de focuri cu personalul de pază.

Bărbatul care a fost ucis în timpul asaltului asupra Bazei Aeriano Navală din Texas se numește, conform FBI, Adam Salim Alsahli, în vârstă de 20 de ani, originar din Siria și era simpatizant al grupării Al Qaeda, transmite USNI News.

Bărbatul a încercat să pătrundă în baza militară având asupra sa o armă de asalt. În schimbul de focuri cu atacatorul, un militar care asigura paza bazei a fost rănit superficial și după ce a primit la spital îngrijiri medicale a fost lăsat să plece. 

Poliția din Corpus Christi și FBI au efectuat o percheziție la domiciliul atacatorului, a informat KRIS 6 News.

2. -imagine fara descriere- (adam_alsahli_texas_93795300.jpg)

Originar din Siria, rezidentul american a făcut mai multe postări pe social media în sprijinul unor grupuri precum AQAP (n.red. - Al-Qaeda din Peninsula Arabică), a informat CNN. Al-Qaeda din Peninsula Arabică, cunoscută și sub numele de Ansar al-Sharia în Yemen, este un grup islamist militant activ în principal în Yemen și Arabia Saudită, care face parte din rețeaua Al-Qaeda. Este considerată cea mai activă dintre ramurile Al-Qaeda care au apărut după slăbirea conducerii centrale.

 

Autoritățile nu au explicat care a fost motivul pentru Alsahli a atacat Baza Corpus Christi. Ofițerul coordonator al operațiunii FBI, Leah Greeves, a declarat că autoritățile caută o a doua persoană care ar fi fost implicată în atac, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Baza Aeriano Navală Corpus Christi găzduiește cele patru escadrile de antrenament unde se pregătesc piloții US Navy, US Marine Corps, US Cost Guard, dar și militari străini.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel