Atac.Instituții britanice, ținta unor hackeri din China

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

 O renumită companie de cyber-security a dezvăluit o serie de atacuri cibernetice ale unor grupuri chieze asupra mai multor instituții din Regatul Unit.

Atacurile cibernetice au atins cote alarmante. Mai multe instituții britanice, specializate în probleme de securitate și apărare, au fost ținta unui grup de hackeri încă din aprilie 2017. Anunțul a fost făcut de reputata companie de cyber-security, Crowdstrike care au pus atacurile pe seama unor grupuri pe care le numesc Panda și despre care susțin că au legătură cu China. Crowdstrike a  mai susținut că activitatea cibernetică a chinezilor a crescut în 2017 în întreaga lume. 

Cine sunt persoanele vizate

Dmitri Alperovitch, co-fondatorul Crowdstrike susține că o motivație a hackerilor a reprezentat-o și concentrarea Regatului Unit asupra creșterii comerțului cu China."Guvernul britanic încearcă să creeze legături mai strânse cu China în ceea ce privește comerțul", a spus el.

În raportul realizat de Crowdstrike se arată că printre victimele acestor atacatori cibernetici se află "cercetători specializați în politica nucleară și Marea Chinei de Sud, precum și coordonatorii responsabil pentru planificarea unui forum anual de securitate", potrivit BBC. La nive global, încă de la începutul verii anului trecut, au mai fost vizate firme de avocatură, universități și companii care dezvoltă tehnologie. 

[citeste si]

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel