UPDATE: Incident în largul coastelor EAU. Marea Britanie atenționează navele din regiune

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Royal Navy
Sursă foto: Royal Navy

Centrul britanic pentru operaţiuni maritime comerciale (United Kingdom Maritime Trade Operations - UKMTO) a anunţat marţi că are cunoştinţă de un ''incident'' care este în desfăşurare în largul coastelor oraşului Fujairah din Emiratele Arabe Unite (EAU), potrivit Agerpres, care citează agenția Reuters.

UPDATE 3:

Incidentul naval produs marţi în Golful Oman, în largul Emiratelor Arabe Unite, este o "potenţială deturnare", au anunţat Forţele Navale britanice, conform agenţiei Associated Press, citată de Mediafax.

"Este vorba de o potenţială deturnare", au transmis Forţele Navale Regale britanice, fără a oferi detalii.

Flota militară a V-a a Statelor Unite, activă în Orientul Mijlociu, nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema incidentului.

 

UPDATE 2:

Potrivit agenţiei MarineTraffic, nava Golden Brilliant a pierdut controlul, dar acum se deplasează din nou folosindu-şi propriile motoare, în timp ce compania Dryad Global a transmis că nava sub pavilion panamez Asphalt Princess a fost de asemenea implicată în incident.

Potrivit Dryad Global, marina Omanului a trimis unităţi în zonă pentru a vedea ce se întâmplă. Flota a V-a SUA, cu baza în Bahrein, încă nu a dat declaraţii legate de acest incident.

Conform MarineTraffic, încă o navă, ABYSS, sub pavilion vietnamez, a pierdut de asemenea controlul.

Toate navele menţionate sunt petroliere.

UPTATE: Atenţionarea, bazată pe informaţii dintr-o sursă externă, recomandă extremă prudenţă navelor aflate în zonă, la circa 61 de mile nautice în largul emiratului Fujairah. 

Nava Golden Brilliant, sub pavilion Singapore şi care transportă produse chimice, a transmis marţi după-amiaza în sistemul AIS de monitorizare a traficului maritim mesajul 'Not Under Command'. Acesta indică faptul că o navă nu poate efectua manevre din cauza unor circumstanţe excepţionale.

Știrea inițială:

Atenţionarea, bazată pe informaţii dintr-o sursă externă, recomandă extremă prudenţă navelor aflate în zonă. Centrul britanic afirmă că incidentul în desfăşurare nu este legat de vreo acţiune de piraterie.

Britanicii nu oferă însă mai multe informații cu privire la natura acestui incident și navele implicate.

De semnalat că în portul din Fujairah a acostat noaptea trecută petrolierul Mercer Street, gestionat de o societate a unui miliardar israelian, după ce joi a fost ţinta unui atac în Marea Arabiei pe care SUA, Regatul Unit şi Israelul îl atribuie Iranului, în timp ce acesta din urmă neagă acuzaţiile.

Doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, au fost ucişi în acest atac, care conform celor trei ţări care acuză Iranul a fost efectuat cu drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel