Atac cu dronă asupra unei baze militare din Rusia, unde sunt dislocate bombardiere Tu-22M3

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit portalului rusesc topcor.ru, pe 07.10.2022, o dronă necunoscută a zburat deasupra teritoriului aerodromului Shaykovka din Regiunea Kaluga, unde sunt bazate câteva zeci de bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

Drona s-a prăbușit peste pista obiectivului, după ce se pare că a fost lovită de sistemele rusești de apărare antiaeriană.

Aerodromul Shaykovka se află la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de granița cu Ucraina și la 270 de kilometri de Moscova. Acesta găzduiește tehnica de luptă a Regimentului 52 Aviație de Bombardament.

După cum a declarat guvernatorul regiunii, în urma căderii dronei s-a produs o explozie, dar nimeni nu a fost rănit.

Aparent, incidentul cu dronă este legat de atacul recent efectuat de bombardierele Tu-22M3 asupra mai multor instalații de infrastructură militară de pe teritoriul Ucrainei. Astfel, pe 06 octombrie, a fost anunțată o alertă aeriană în regiunile Kiev, Chernygov, Cherkasy, Kivograd, Poltava și Denpropetrovsk.

Datele furnizate de mass-media ucraineană arată că partea rusă a întrebuințat rachete H-22 Burya, din clasa aer-sol.

Potrivit declarațiilor adjunctului șefului Direcției Principale Operații din Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexei Gromov, aeronavele din cadrul Forțelor Aerocosmice ale armatei ruse au acționat în regim de tăcere radio.

Deocamdată, nu se știe ce obiective au fost distruse de bombardierele rusești.

Comentariul autorului: Informații apărute anterior pe rețelele de socializare arată faptul că, pe 06 octombrie, patru bombardiere Tu-22M3 aparținând  Regimentului 52 Aviație de Bombardament - Shaykovka din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) au executat lansări de rachete asupra Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus. Țintele vizate s-au aflat pe teritoriul Regiunii Hmelnițki.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat, pe 07 octombrie, că Forțele Aerocosmice au lovit cu arme de mare precizie Întreprinderea de reparații Shepetovsky din Regiunea Khmelnitsky, distrugând atelierele unde era reparată tehnica de artilerie și rachete a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Citește și: Bombardiere Tu-22M3 ale Rusiei au atacat Ucraina din Belarus. De la începutul invaziei peste 700 de atacuri au fost lansate din Belarus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel