Atac cibernetic masiv asupra VFEmail. Datele din ultimii 18 ani, distruse

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Furnizorul american de servicii de e-mail VFEmail a fost, recent, victima unui atac cibernetic masiv produs de un hacker necunoscut, care a reuşit să elimine datele companiei colectate în ultimii 18 ani, potrivit blogului din România al producătorului de soluţii de securitate Eset, care citează pagina de Twitter a companiei afectate.

,,În acest moment, atacatorul a formatat toate discurile de pe fiecare server. Fiecare maşină virtuală este pierdută. Fiecare server de fişiere şi de backup este pierdut", notează VFEmail pe Twitter.

Conform specialiştilor, compania a descris acest incident ca fiind "catastrofal", atacatorul distrugând nu numai datele primare de pe serverele americane ale companiei, ci şi toate backup-urile.

,,Acest atac a compromis datele utilizatorilor şi backup-urile colectate pe o perioadă de 18 ani ale unei companii care a furnizat atât servicii de e-mail gratuite, cât şi platite pentru medii business şi consumatori. Acest lucru înseamnă, desigur, nenumărate e-mailuri trimise şi primite de utilizatorii platformei, de-a lungul anilor. Se crede că atacul asupra companiei din Wisconsin a avut loc luni, pe un interval de câteva ore. La scurt timp după ce utilizatorii au început să se plângă că ceva este în neregulă, VFEmail a confirmat că a avut loc un atac la nivelul întregii sale infrastructuri din SUA", scrie blogul Eset.

În plus, atacatorul şi-a extins raza de acţiune până la resursele din Olanda ale companiei, iar jurnalistul Brian Krebs a raportat că VFEmail "a prins un hacker în plin proces de formatare a unuia dintre serverele de e-mail ale companiei".

Datele primare din Ţările de Jos au fost, de asemenea, distruse, dar, potrivit CNET, o parte dintre backup-uri au fost recuperate.

În ultimele zile, sursele citate susţin că site-ul afectat şi-a recăpătat abilitatea de a livra şi trimite e-mailuri, cel puţin pentru o parte dintre utilizatorii săi, iar VFEmail a adăugat că "încă lucrează să recupereze din datele utilizatorilor".

Blogul din România al Eset subliniază faptul că, de-a lungul anilor, VFEmail s-a confruntat, în principal, cu multiple atacuri distribuite de tip Denial-of-Service (DDoS), inclusiv dintre cele care implică încercări de extorcare de bani. "Cu toate acestea, niciunul dintre aceste atacuri nu s-a sfârşit cu ceea ce este aparent o pierdere de date iremediabilă", menţionează experţii.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

VFEmail este o companie americană care furnizează, din anul 2001, servicii de e-mail atât pentru mediul de business, cât şi pentru utilizatori finali persoane fizice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel