Atac Australia. Amenințări teroriste: Următorul oraș

Ana Ionescu / 15 noi 2018 / 07:36

Organizaţii afiliate grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au afirmat că vor avea loc noi operaţiuni împotriva Australiei şi altor ţări occidentale, potrivit unor afişe reprezentând atacul cu cuţit comis săptămâna trecută la Melbourne, relatează AFP.

"Australia, să nu crezi că eşti ferită de atacurile noastre", se poate citi pe un afiş pus online miercuri de Fundaţia media Dera' al-Sunni (scutul sunnit), potrivit Centrului american de monitorizare a site-urilor islamiste şi extremiste SITE.

O fotografie a maşinii incendiate de atacator săptămâna trecută la Melbourne, oraş din sudul Australiei cu cinci milioane de locuitori, este, de asemenea, publicată pe afiş.

Hassan Khalif Shire Ali, de 30 de ani, născut în Somalia, a înjunghiat mortal un bătrân şi a răni alţi doi oameni înainte de a fi împuşcat de poliţie. Anterior, el îşi incendiase maşina umplută cu butelii de gaz. Un alt afiş publicat online şi citat de SITE arată o fotografie luată de pe reţele sociale în care atacatorul poate fi văzut lovind cu cuţitul un poliţist.

"Melbourne astăzi. Care va fi mâine următorul oraş?", se poate citi pe mesajul adăugat peste fotografie.

Gruparea SI a revendicat în aceeaşi zi responsabilitatea atacului fără să prezinte dovezi în sprijinul afirmaţiei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy