Atac Al-Qaida în nordul Pakistanului

Eduard Pascu / 22 feb 2021 / 13:51

Bărbaţi înarmaţi au împuşcat şi ucis cel puţin patru femei care lucrau pentru o organizaţie neguvernamentală de asistenţă în nord-vestul Pakistanului, a anunţat luni poliţia locală, pe fondul unei resurgenţe a violenţelor în fostul bastion al grupării Al-Qaida, transmite dpa.

Victimele, care lucrau pentru o organizaţie pakistaneză în domeniul reducerii sărăciei şi conflictelor, au fost atacate în regiunea Waziristanul de Nord, la graniţa cu Afganistan, a precizat Zaneef Khan, un responsabil din cadrul poliţiei, transmite Agerpres.

Waziristanul de Nord s-a aflat sub controlul diferitelor grupuri de militanţi islamişti, printre care Al-Qaida şi reţeaua talibană afgană Haqqani, până când au fost alungate în Afganistanul vecin, după o serie de ofensive începute în 2014. Violenţele au reizbucnit în regiune în ultimele luni, pe fondul informaţiilor că talibanii pakistanezi încearcă să se regrupeze şi să-şi recucerească fosta bază.

Femeile călătoreau din Waziristan spre un oraş din apropiere, Bannu, când maşina lor a fost urmărită şi atacată, a spus un alt ofiţer de poliţie, Dost Eid Khan.

Incidentul a avut loc la patru zile după ce patru soldaţi pakistanezi au fost ucişi în aceeaşi regiune într-un schimb de focuri declanşat când un grup de talibani înarmaţi a încercat să forţeze un punct de control militar.

Asasinatul de luni nu a fost revendicat deocamdată, însă talibanii au atacat în trecut medici și asistenți implicați în campania finanţată de ONU de vaccinare împotriva poliomielitei.

Aproximativ 70.000 de pakistanezi au fost ucişi într-un deceniu de violenţe orchestrate de militanţi islamişti, care au fost respinşi, dar sunt în continuare capabili să lanseze atacuri surpriză.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy