Asasinarea deputatului conservator britanic, act terorist. Ancheta a fost încredințată serviciilor antitero

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ancheta privind uciderea deputatului britanic David Amess, înjunghiat vineri în timpul unei reuniuni electorale, într-o biserică la aproximativ 60 km est de Londra, a fost încredinţată serviciilor antiteroriste, a anunţat vineri seara poliţia locală, relatează AFP.

"Ancheta este în faza incipientă şi este condusă de ofiţeri din cadrul direcţiei antiteroriste", a declarat şeful poliţiei locale Ben-Julian Harrington, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un suspect în vârstă de 25 de ani a fost arestat imediat la faţa locului, unde a fost găsit un cuţit, a precizat şeful poliţiei locale, adăugând că ''anchetatorii vor stabili dacă acesta a fost sau nu un act terorist".

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura reuniunea, într-o biserică din oraşul Leigh-on-Sea. O seară de rugăciune a fost organizată într-o biserică din acest oraş.

În pofida eforturilor serviciilor de urgenţă, care au ajuns la faţa locului în câteva minute, parlamentarul nu a putut fi salvat, a afirmat, de asemenea, şeful poliţiei locale. Acest caz a provocat o emoţie enormă în Regatul Unit, notează AFP.

Pe de altă parte poliția britanică a calificat drept act terorist uciderea deputatului conservator David Amess.

Mai multe mass-media britanice au informat că ar fi vorba de un cetăţean britanic de origine somaleză.

Cifrele poliţiei britanice indică o creştere a actelor de delicvenţă ale căror victime sunt parlamentarii. În 2019, Scotland Yard a menţionat o creştere cu 126% în perioada 2017 - 2018 şi o creştere cu 90% în primele patru luni ale anului 2019.

Mai mulţi aleşi au spus că au făcut obiectul unor ameninţări cu moartea în contextul nesfârşitelor dezbateri contradictorii legate de Brexit.

Fundaţia Jo Cox, denumită după parlamentara ucisă în 2016, a declarat că "toţi aleşii merită să fie în siguranţă". "Violenţa şi injuriile la adresa lor sunt inacceptabile" şi "pun în pericol oamenii şi familiile lor", precum şi "democraţia".

În 2010, deputatul laburist Stephen Timms a fost înjunghiat de mai multe ori, dar şi-a revenit după rănile care i-ar fi putut costa viaţa. Deputatul s-a declarat "îngrozit" pe Twitter de uciderea lui David Amess.

În ianuarie 2000, deputatul liberal-democrat Nigel Jones a fost rănit, iar asistentul său a fost ucis de un bărbat înarmat cu o sabie în timp ce se afla în-o întâlnire cu aleşii din circumscripţia sa în Cheltenham, vestul Angliei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel