Artileria regimului Assad a bombardat un oraș în care se află trupe ale Turciei. 'Acordul Putin - Erdogan', tot mai fragil

Darius Muresan / 19 Martie 2020 / 21:02
Armata turcă, în timpul operațiunilor din Siria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara
Armata turcă, în timpul operațiunilor din Siria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat azi că trupele regimului Bashar al-Assad au deschis focul asupra unui oraș în care se află trupe ale Armatei Turciei.

Au fost semnalate bombardamente de artilerie asupra orașului Al-Najiya, aflat în vestul provinciei Idlib, ultimul bastion al forțelor care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Sursa citată precizează că nu au fost înregistrate victime.

Armata siriană a bombardat orașul din zona rurală Latakia iar turcii au răspuns imediat atacului sirian. Bombardamentele au avut loc în cursul acestei dimineți.

Sursa citată mai precizează că au existat ciocniri și în apropierea orașului Al-Bara, între trupele regimului și grupările jihadiste care luptă împotriva lui Assad.

Atacul Armatei siriene are loc în a 14-a zi de la intrarea în vigoare a fragilului acord dintre președintele Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, cu privire la încetarea focului în Siria. Cei doi lideri s-au văzut la începutul acestei luni la Moscova, pe fondul escaladării tensiunilor în Siria unde zeci de soldaţi turci au fost uciși de la începutul lunii februarie în ofensiva trupelor regimului de la Damasc, susținut de aliatul rus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy