Armele rusești nu impresionează NATO. „Echipamentul militar - modest, comanda și controlul rudimentare”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Vladimir Putin a amenințat în cursul zilei de ieri din nou NATO cu un război nuclear, precizând în discursul său din fața națiunii că Federația Rusă deține armament mai modern decât cea mai puternică alianță militară din istorie.

Amenințările lui Vladimir Putin au avut loc în contextul în care președintele rus a anunțat mobilizarea parțială, fapt ce trădează desfășurarea invaziei din Ucraina, conform planului Kremlinului. 

Putin a amenințat Occidentul cu „mijloace de distrugere cu componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO” și a dat asigurări că nu blufează, fiind dispus să folosească arme de distrugere în masă pentru a apăra „integritatea teritorială rusă” și „poporul nostru”.

Armamentul modern de care Federația Rusă vorbește pare să fie doar o chestiune de propagandă. În cele aproape 7 luni de invazie în Ucraina, Moscova a pierdut tehnică militară uriașă, a arătat carențe logistice imense iar sistemul său de comandă și control s-a demonstrat cel puțin știrbit, una din repercusiuni fiind moartea pe capete a generalilor implicați în „operațiunea specială” și a ofițerilor ruși.

 

Mircea Geoană: Armata rusă, echipată modest. Comanda și controlul - rudimentare

 

Mircea Geoană, Secretarul Adjunct al NATO, a remarcat și el că strategia lui Potemkin folosită de ruși. Înaltul oficial al Alianței Nord Atlantice precizează că tehnica modernă de care vorbește președintele rus e limitată iar sistemul de comandă și control al Federației Ruse e rudimentar. 

Cu toate aceste, din păcate, decizia de a mobiliza rezerviștii, un prim pas până la mobilizarea generală, va înrăutăți situația din Ucraina.

Astfel, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat: “Orice mobilizare se va adăuga la numărul de trupe și forțe pe care Federația Rusă le are deja în teatru, dar, pentru această creștere de efective militare, va fi nevoie de timp considerabil și de echipament”

„Iar din ceea ce am văzut până acum, trupele rusești sunt echipate modest, sunt deficitare în termeni de logistică militară, iar comanda și controlul adecvate sunt extrem de rudimentare, având rezultate slabe.

Dar, într-adevăr, toate aceste evoluții vor aduce o înrăutățire a situației din Ucraina, pentru că o escaladare a conflictului va însemna, din păcate, mai multă suferință, mai multe pierderi de vieți. Atât vieți ale luptătorilor ucraineni, cât și ale soldaților ruși. Președintele Putin poate pune capăt acestui război prin retragerea forțelor sale, prin oprirea invadării unei alte țări”, a conchis Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel