Armata ucraineană: Forţele Aeriene Ruse şi-au schimbat strategia de atac

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele aeriene ruse şi-au schimbat strategia de atac după pierderile iniţiale, potrivit observaţiilor armatei ucrainene, relatează luni dpa.

"În 25 de zile, ocupanţii ruşi au suferit pierderi grave pe uscat şi în aer - 96 de avioane, 118 elicoptere şi zeci de rachete de croazieră şi drone", a declarat duminică seara purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Yuri Ignat, potrivit Ukraîinska Pravda.

Ca răspuns la aceste pierderi, de două zile a apărut o nouă strategie. Forţele ruse recurg acum la o utilizare sporită a dronelor de recunoaştere pentru a monitoriza rezultatele atacurilor cu rachete, a spus el.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent, precizează dpa. 

CITEȘTE ȘI: Kinzhal și Zircon, toată miza e pe rachetele hipersonice. Rusia dezvoltă și o versiune aeriană a Zircon - rachetă cu bazare navală

Conform estimărilor Pentagonului, toţi cei circa 150.000 de militari ruşi mobilizaţi pentru acest conflict sunt deja în teatrul de operaţiuni ucrainean. Iar pierderile armatei ruse sunt grele. Totuși, deși numărul pierderilor în rândul militarilor ruși potrivit Kievului sunt mult mai mari, în urmă cu patru zile serviciile de informații americane estimeau pierderile rușilor la circa 7.000 de soldați de când a început războiul, pe 24 februarie.

Deşi aceste estimări trebuie privite cu precauţie, nu este mai puţin adevărat că armata rusă are nevoie să se revigoreze pentru a-şi putea continua operaţiunea. 

De subliniat că în doar trei săptămâni de război rușii au pierdut 5 generali. Se estimează că invazia e condusă de 20 de generali.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel