Armata ucraineana a folosit sistemul de rachete antitanc Stugna-P pentru a lovi un camion militar al rebelilor pro-ruși

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au folosit un sistem de rachete antitanc de tip Stugna-P pentru a lovi un camion folosit de forţele separatiste pro-ruse, a informat vineri publicaţia militară Mil.in.ua.

Site-ul ucrainean Mil.in.ua a precizat vineri, pe 31 decembrie 2021, că soldații ucraineni au folosit sistemul ucrainean de rachete antitanc Stugna-P pentru a lovi un camion militar folosit de separatiștii susținuți de Rusia.

Imaginile cu momentul in care o rachetă trasă dintr-un sistem antitanc Stugna-P loveşte un campion Ural au fost publicate de Oleksandr Karpiuk, voluntar în armata ucraineană.

„ [Sistemele] Javelin nu sunt singurele. Faceți cunoștință cu Stugna-P [sistem de rachete antitanc ucrainean]. În videoclip, două obiecte merită remarcate, Stugna-P și camionul Ural” – a scris Oleksandr Karpiuk pentru publicaţia militară Mil.în.ua.

Potrivit acestuia, distanța dintre complexul antitanc și camionul folosit de separatişti a fost de 3,4 mile (5.600 de metri).

Totuşi, până la această oră nu au fost publicate informaţii cu privire la data la care acest incident a avut loc.

De amintit ca, în luna octombrie a anului trecut, Forțele Armate Ucrainene au efectuat primul atac aerian cu una dintre dronele Bayraktar TB2, achiziţionate din Turcia, pentru a distruge un obuzier D-30 de 122 mm care era folosite de forţele separatiste pentru a bombarda pozițiile militarilor ucraineni.

Recent, pentru prima dată de când a obținut sisteme portabile de rachete antitanc Javelin din SUA, armata ucraineană a folosit această armă într-un exercițiu în zona de responsabilitate a Operaţiunii Forţelor Întrunite din Ucraina (Joint Forces Operation – JFO), în apropierea liniei de contact cu separatiştii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel