Armata ucraineană a adăugat un nou trofeu militar la colecţia sa: A fost capturată o staţie radar în perfectă stare de funcţionare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Una dintre unitățile Forțelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei a capturat ieri o stație radar ST-68U a forţelor ruse de ocupaţie. Acest trofeu militar, aflat în perfectă stare de funcţionare, le va permite militarilor ucraineni să-şi urmărească inamicul pe o rază de 150 km.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei Defense Express, militarii Forțelor de Apărare Teritorială ale Ucrainei au capturat o staţie radar mobilă, folosită de forţele ruse de ocupaţie.

Aceasta staţie radar se va alătura unei colecţii impresionante de trofee militare pe care militarii ucrainenei le-au capturat de la forţele ruse de ocupaţie.

Citeşte şi: Ucrainenii strâng din ce în ce mai multe trofee militare (Foto/Video): De acum înainte, acestea vor fi folosite de Forțelor Armate ale Ucrainei

Publicaţia ArmyInform precizează că staţia radar a fost deja predata Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Acum soldații Forțelor Armate vor putea urmări inamicul, controla cerul și pământul la o distanță de până la 150 de kilometri’’, a precizat sursa citată.

Acesta este primul caz cunoscut de la începutul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, când militarii ucraineni au obţinut ca trofeu de război o stație radar rusească.

DefenseRomania a analizat imaginile disponibile pe reţele de socializare cu această staţie radar capturată de militarii ucraineni.

Din câte se pare, aceasta pare a fi o staţie radar mobila ST-68U, de fabricaţie sovietică, concepută pentru a detecta și urmări ținte care zboară la joasă altitudine.

ST-68U (cod NATO: The Shield, denumire rusă: Koroleva (Regina) este un sistem radar 3D, utilizat inițial de țările membre ale fostului Pact de la Varșovia. Sistemul radar ST-68U a fost dezvoltat în 1981 și este încă utilizat în prezent în multe țări din fostul bloc estic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel