Ucrainenii strâng din ce în ce mai multe trofee militare (Foto/Video): De acum înainte, acestea vor fi folosite de Forțelor Armate ale Ucrainei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană a început deja să folosească o parte din tehnica militară pe care a confiscat-o de la ocupantul rus (forţele ruse de ocupaţie). Mass-media ucraineană a publicat în ultimele zile mai multe materiale foto-video care surprind momente când militarii ucraineni inspectează o parte din tehnica militară (n.a. trofee de război) pe care militarii ruşi o abandonează pe câmpul de luptă. Deja, militarii ucraineni folosesc armamentul rusesc confiscat chiar împotriva forţelor ruse de ocupaţie, au spus recent Forţele Armate Ucrainene

 

Forțele Armate ale Ucrainei continuă să apere și să respingă atacurile întreprinse de ruşi în anumite zone de pe teritoriul Ucrainei. În același timp, pe lângă moralul tot mai scăzut de care dau dovadă, forţele ruse de ocupaţie au intrat în panică din cauza pierderilor uriașe pe care le suferă.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express, cel mai recent tanc modernizat T-80 BVM al Rusiei, care a fost confiscat de armata ucraineană chiar în primele zile ale agresiunii militare ruse, a ajuns acum să fie folosit împotriva militarilor ruşi.

Acest lucru este dovedit de o fotografie în care se poate observa un tanc T-80 BVM pe care militarii ucraineni au arborat steagul Ucrainei şi pe care deja în folosesc în luptă.

Trebuie precizat că, tancurile din această versiune au început să fie furnizate în serie armatei ruse cu doar câțiva ani în urmă.

Publicaţia Defense Express, menţionează că peste 70 de tancuri ruseşti au fost confiscate de Forțele Armate ale Ucrainei. Numărul nu poate fi specificat cu exactitate, deoarece militarii ruşi abandonează foarte multă tehnică militară pe câmpul de luptă.

Sursa citată precizează că acest număr este înaintat pe baza consultării mai multor materiale foto-video analizate de la începutul acestei agresiuni militare.

În cele ce urmează, voi publica o parte dintre dintre materialele foto-video care au fost prezentate pe reţele de socializare. În imagini veţi putea observa că multe dintre aceste trofee militare sunt într-o stare tehnică foarte bună sau prezintă avarii minore.

Trebuie precizat şi faptul că, încă de săptămâna trecută, industria ucraineană de apărare şi-a luat angajamentul faţă de militarii ucraineni că va repara o bună parte din tehnica militară rusă pe care aceştia o recuperează de pe câmpul de luptă.

Trebuie menționat că de la începutul războiului, militarii ucraineni au confiscat un număr mare de tancuri şi alte tipuri de vehicule blindate ale ocupanților ruși. Cel mai adesea, militarii ruşi fie fuge de pe câmpul de luptă, fie se predau soldaților Forțelor Armate Ucrainene.

Ieri seară, în regiunea Sumi, armata ucraineană a confiscat un tanc rusesc. Potrivit armatei, acest tanc a luat parte la o paradă militară organizată anterior la Moscova.

Forțelor Armate ale Ucrainei nu au precizat  cu exactitate ce model era tancul capturat (n.a. pare a fi un tanc T-72B3), dar au lăsat să se înţeleagă că acesta este un alt trofeu de război pe care îl vor folosii militarii ucraineni.

Ieri, în regiunea Harkov, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus o coloană de vehicule militare ale ocupantului rus, dar după cum se poate observa în materialul video ataşat două tancuri sunt aproape intacte. Cel mai important trofeu obţinut de militarii ucraineni – Brigata 93 Motorizata Cold Yar - este un obuzier autopropulsat de tip 2S19 Msta.

Acesta nu ar fi singurul 2S19 Msta capturat de militarii ucraineni - pe retele de socializare fiind publicate imagini cu alte trei obuziere de acest timp pe care militarii rusi le-au abandonat.

În urmă cu trei zile, în regiunea Harkov, Forțele Armate ale Ucrainei au reuşit să oprească înaintarea unei coloane de tehnică militară rusă.

După cum au precizat unele surse mass-media ucrainene, până în prezent, aici a fost înregistrată cea mai mare captură de tehnică militară - aproximativ 30 de unități de echipament militar, printre care mai multe vehicule militare blindate şi neblindate, camioane, dar şi tancuri. Piesa de rezistenţă fiind un tanc T-80 modernizat.

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au confiscat mai multe sisteme de rachete antiaeriene Tor. Sistemul de rachete Tor este conceput pentru a proteja instalațiile militare și guvernamentale de atacurile aeriene.

În regiunea Cernihiv, pe 3 martie, armata ucraineana a confiscat mai multe tancuri rusești T-72B3M.

În regiunea Sumi, forțele ucrainene au învins mai mulţi militari ruşi și le-au confiscat tehnica militară Bătălia a avut loc lângă orașul Lebedyn din regiunea Sumi. S-a raportat că au fost confiscate 5 tancuri rusești T-80U, tunuri antiaeriene Msta-S de 152 mm, BM-27 Hurricane MLRS, iar un alt tanc a fost distrus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel