Forțele de Apărare Israeliene: Orașul Gaza este încercuit, iar încetarea focului nu este în discuție

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că forțele terestre au înconjurat complet orașul Gaza. "Trupele noastre au finalizat încercuirea orașului Gaza, centrul de activitate al Hamas", a declarat Hagari într-o conferință de presă.

Potrivit The Times of Israel, Daniel Hagari spune că liderul Hamas Ismail Haniyeh - care locuiește în Qatar - urmează să viziteze Iranul cu avionul său privat.

,,Ei încearcă să ne distragă atenția de la concentrarea asupra Gaza, noi ne concentrăm asupra Hamas", spune el, după ce grupuri teroriste susținute de Iran, inclusiv Hezbollah din Liban și Houthis din Yemen, au intensificat atacurile asupra Israelului.

Întrebat despre o potențială încetare a focului, Hagari spune că "termenul "încetare a focului" nu este deloc luată în considerare în acest moment".

Imaginile din satelit și rapoartele de pe rețelele de socializare au arătat tancuri israeliene masate în apropierea coastei din nordul Fâșiei Gaza, cu întăriri care au trecut din Israel în fâșie dinspre nord-est, în timp ce coloane blindate suplimentare se îndreptau spre mare la sud de Gaza City.

Israelul și-a intensificat operațiunile aeriene și terestre împotriva țintelor din Gaza, în ciuda apelurilor aliaților, inclusiv a președintelui american Joe Biden, pentru o "pauză" în ostilități pentru a ajuta la eliberarea persoanelor ținuție prizonieri de Hamas.

Secretarul de stat american Antony Blinken este așteptat să transmită acest mesaj liderilor israelieni vineri, în prima etapă a ultimului său turneu diplomatic în Orientul Mijlociu.

Israelul a lovit numai orașul Gaza cu 10.000 de proiectile de la atacul sângeros al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, a declarat miercuri ministrul apărării, Yoav Gallant.

Oficiali palestinieni din domeniul sănătății au declarat că aproape 200 de persoane au fost ucise în loviturile aeriene asupra taberei de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, marți și miercuri. Armata israeliană a declarat că a vizat un comandant de rang înalt, dar a negat că a lovit o școală din zonă.

Potrivit oficialilor palestinieni, bombardamentele israeliene au ucis cel puțin 9.025 de persoane în Gaza. Atacul Hamas asupra Israelului a ucis 1.400 de persoane, potrivit oficialilor israelieni, iar 242 de persoane au fost luate ca ostatici de Hamas, iar acum se afla în tuneluri din Gaza. Oficialii israelieni au declarat că 18 soldați israelieni au fost uciși de când forțele sale au început ofensiva terestră în Gaza.

Tensiunile rămân ridicate și la granița Israelului cu Libanul. Militanții Hezbollah au declarat că au lansat două drone încărcate cu explozibili într-o porțiune de teritoriu disputat numit Fermele Shebaa, ocupat în prezent de Israel. A fost pentru prima dată când gruparea susținută de Iran a afirmat că a folosit drone kamikaze împotriva Israelului.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel