Armata SUA schimbă sistemul de parașute, după 69 de ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a lansat o cerere de ofertă celor doi producători principali de parașute din Statele Unite pentru a cumpăra noul sistem de parașutare T-11, anunță Departamentului Apărării al SUA.

Cei doi producători de sisteme de parașutare Mills Manufacturing Corp din Ashville și ASNA din Santa Ana vor concura pentru un de contract de 249 milioane de dolari pentru noul sistem de parașute T-11 necesar armatei. Celor doi producători le-au fost solicitate două sume (un mimum și un maximum) prin intermediul internetului. Locațiile de muncă și finanțarea vor fi stabilite cu fiecare comandă.

Sistemul de parașute tactice avansate T-11 este destinat să înlocuiască 50.000 de sisteme de parașute T-10 și va furniza parașutiștilor prima modernizare a sistemului de parașute tactice din anii 1950.

(w670)

Există mai multe diferențe majore între sistemul de parașute T-10, pe care brigăzile îl foloseau până recent, și T-11. Acesta din urmă este capabil să asigure o capacitate de încărcare mai mare de 180 de kilograme pentru răspunde nevoilor parașutiștilor din ziua de azi și încărcătura lor de echipament.

În plus, noua parașută este cruciformă, spre deosebire de un cerc și are o suprafață și un diametru mai mare. Datorită diferenței de formă și mărime, noul sistem de parașute încetinește viteza de coborâre de la 6,7 metri pe secundă la 5,7 metri pe secundă, ceea ce reduce foarte mult șansele de a provoca răniri în timpul saltului.

Sistemul T-11 include cupola principală și hamul și parașuta de rezervă T-11R.

 

Vezi și: Arabia Saudită cumpără rachete și echipamente pentru sistemul THAAD de la Lockheed Martin în valoare de 15 miliarde de dolari

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel