Arabia Saudită cumpără rachete și echipamente pentru sistemul THAAD de la Lockheed Martin în valoare de 15 miliarde de dolari

Eduard Pascu / 22 iul 2019 / 23:03

Lockheed Martin a anunțat că a primit o modificare la contract de 1,48 miliarde dolari pentru sistemele de apărare anti-rachetă din Arabia Saudită. Astfel, toate echipamentele furnizate Arabiei Saudite se ridică la 15 miliarde de dolari.

Lockheed Martin a primit o modificare de contract în valoare de 1,48 miliarde de dolari pentru a sistemul de apărare antirachetă Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) pentru Arabia Saudită, aducând valoarea totală a tranzacției pentru acest sistem la 5,36 miliarde de dolari, a comunicat Departamentul Apărării al SUA.

"Lockheed Martin Corp, divizia rachete și sisteme de control al focului din Dallas, Texas, a primit un preț fix, modificat în valoare de 1.473.941.756 dolari (P00019) la contractul anterior acordat HQ0147-17-C-0032 pentru achiziția sistemului Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) Interceptor de către Regatul Arabiei Saudite (KSA) ", a transmis Departamentul Apărării. De asemenea, a adăugat că perioada de livrare a echipamentelor este de la 19 iulie 2019, până la 31 iulie 2023.

Potrivit UPI.com, THAAD furnizează sistemul de apărare antirachetă, transportabil, rapid de desfășurat la nivel global, pentru a intercepta și distruge rachete balistice în interiorul sau în afara atmosferei în timpul fazei de zbor finale sau terminale.

Agenția de cooperare în domeniul securității a raportat în 2017 că guvernul Arabiei Saudite a cerut o vânzare posibilă de 44 de lansatoare THAAD, 360 de rachete de interceptare THAAD, 16 sisteme THAAD de Control al Focului și stații de comunicații mobile Tactical Communications și 7 radare THAAD AN / TPY-2. Costul estimat este de 15 miliarde de dolari.

"Această vânzare va crește substanțial capacitatea Arabiei Saudite de a se apăra împotriva amenințării în creștere a rachetelor balistice din regiune", a afirmat Agenția de cooperare în domeniul securitații.

Funcția exo-atmosferică, lovește și distruge a lui THAAD va adăuga un nivel superior sistemului de apărare antirachetă din Arabia Saudită și va sprijini modernizarea Forței Regale de Apărare a Armatei din Arabia Saudită (RSADF).

Vezi și: THAAD, amplasat la Deveselu. Sistemul SUA este funcțional - VIDEO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy