Arabia Saudită cumpără rachete și echipamente pentru sistemul THAAD de la Lockheed Martin în valoare de 15 miliarde de dolari

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Lockheed Martin a anunțat că a primit o modificare la contract de 1,48 miliarde dolari pentru sistemele de apărare anti-rachetă din Arabia Saudită. Astfel, toate echipamentele furnizate Arabiei Saudite se ridică la 15 miliarde de dolari.

Lockheed Martin a primit o modificare de contract în valoare de 1,48 miliarde de dolari pentru a sistemul de apărare antirachetă Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) pentru Arabia Saudită, aducând valoarea totală a tranzacției pentru acest sistem la 5,36 miliarde de dolari, a comunicat Departamentul Apărării al SUA.

"Lockheed Martin Corp, divizia rachete și sisteme de control al focului din Dallas, Texas, a primit un preț fix, modificat în valoare de 1.473.941.756 dolari (P00019) la contractul anterior acordat HQ0147-17-C-0032 pentru achiziția sistemului Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) Interceptor de către Regatul Arabiei Saudite (KSA) ", a transmis Departamentul Apărării. De asemenea, a adăugat că perioada de livrare a echipamentelor este de la 19 iulie 2019, până la 31 iulie 2023.

Potrivit UPI.com, THAAD furnizează sistemul de apărare antirachetă, transportabil, rapid de desfășurat la nivel global, pentru a intercepta și distruge rachete balistice în interiorul sau în afara atmosferei în timpul fazei de zbor finale sau terminale.

Agenția de cooperare în domeniul securității a raportat în 2017 că guvernul Arabiei Saudite a cerut o vânzare posibilă de 44 de lansatoare THAAD, 360 de rachete de interceptare THAAD, 16 sisteme THAAD de Control al Focului și stații de comunicații mobile Tactical Communications și 7 radare THAAD AN / TPY-2. Costul estimat este de 15 miliarde de dolari.

"Această vânzare va crește substanțial capacitatea Arabiei Saudite de a se apăra împotriva amenințării în creștere a rachetelor balistice din regiune", a afirmat Agenția de cooperare în domeniul securitații.

Funcția exo-atmosferică, lovește și distruge a lui THAAD va adăuga un nivel superior sistemului de apărare antirachetă din Arabia Saudită și va sprijini modernizarea Forței Regale de Apărare a Armatei din Arabia Saudită (RSADF).

Vezi și: THAAD, amplasat la Deveselu. Sistemul SUA este funcțional - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel