Armata SUA, la un pas să piardă o dronă MQ-1C (Foto). Aterizare de urgență în Niger

S.I. Catalin |
Data publicării:

O aeronavă fără pilot MQ-1C a armatei SUA, cunoscut și sub numele de ''Vulturul Gri'', a efectuat o aterizare de urgență în Niger (Africa de Vest).

Într-un comunicat publicat în cursul zilei de ieri, US Africa Command a declarat că aeronava pilotată de la distanță a efectuat o aterizare de urgență în apropiere de oraşul Agadez, Niger, pe 23 ianuarie.

US Africa Command a precizat în comunicatul de presă, postat pe pagina sa de Twitter, ca aeronavă, o dronă MQ-1C, a suferit o defecțiune tehnică în timp ce desfășura o misiune de rutină în sprijinul operațiunilor militare desfăşurate în acesta regiune, potrivit The Aviationist.

Potrivit US Africa Command, în acest timp se desfăşoară o investigație pentru a determina cauzele care au dus la apariţia defecţiunii tehnice.

Detalii cu privire la incident sunt foarte puţine, dar imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată că o dronă a armatei SUA, înarmată cu cel puțin o rachetă AGM-114 Hellfire, a aterizat de urgenţă pe un câmp, într-o zonă aridă.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, drona MQ-1C Grey Eagle este fabricat de compania General Atomics şi este cea mai recentă versiune a seriei de drone Predator.

 

Mai mulţi militari americani se află dislocaţi la Baza Aeriană Nigeriană 201

 

Dronele Armatei SUA sunt operate din baza aeriană Niger 201, situată la aproximativ 5 km sud-est de oraşul Agadez, din 2019, grație unui acord bilateral încheiat între SUA și Republica Niger.

Baza Aeriană Nigeriană 201 este deosebit de utilă pentru desfășurarea de misiuni împotriva grupărilor extremiste şi teroriste din Africa de Vest, precum și din Africa de Nord, inclusiv Boko Haram și al-Qaida din Maghrebul Islamic. În martie 2020, un alta drona MQ-1 a fost pierdută lângă Agadez, Niger.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel