Armata SUA caută să cumpere mitraliere M249

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandamentul de Contractare al armatei SUA a postat un anunț de cumpărare a 11.000 de mitraliere M249, calibru 5,56 tip NATO. 

Pe 25 iunie 2018, Comandamentul de Contractare al Armatei SUA a postat un anunț pe site-ul principal al guvernului SUA, prin care anunță intenția de negociere și cumpărare și atribuire exclusivă a unui contract de arme automate M249 (SAW) către FN America, LLC.

În conformitate cu anunțul, Guvernul intenționează să atribuie contractul fără un termen exact de livrare și la prețuri fixe la FN America LLC, Columbia, SC.

Guvernul anticipează nevoia de până la 11.000 de SAW M249 cu garanția minimă de 329 de arme. Acest contract este destinat să furnizeze mitraliere pentru a satisface cerințele privind vânzările militare străine și ajutoarele de grant.

SAW M249 este o mitralieră de 5,56 mm capabilă să asigure un volum mare de foc eficient pentru a susține operațiunile de infanterie. Arma poate fi folosită din pozițiile de tragere pe umăr, cu crăcane sau trepied. M249 este capabilă să lovească ținte de până la 800 de metri, folosind cartușul standard de 5,56 mm al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. 

Trăgătorii au opțiunea de a folosi încărcătoare M16 rotunde sau muniție tip bandă legată de 200 de cartușe.

Potrivit Military.com, SAW a fost dezvoltat printr-un efort de cercetare și dezvoltare inițiat de armată și, în final, un program comun NDO la sfârșitul anilor 1970 / începutul anilor 1980 pentru a restabili mitraliorilor puterea armelor automate susținute și exacte în comparație cu desantul de înaintare. Când a fost lansat la mijlocul anilor 1980, SAW a fost folosit ca înlocuitor unu-la-unu pentru "pușca automată" desemnată (M16A1) în echipa de mitraliori.

Vezi și:  Război Ucraina. Un nou bilanț al confruntării dintre Armată și separatiștii proruşi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel