Armata Statelor Unite caută contractori pentru un sistem îmbunătățit de livrare a oxigenului pentru parașutiști

Eduard Pascu / 20 aug 2019 / 13:25

Comandamentul de Contractare al Armatei SUA a emis o solicitare de informații pentru achiziția unui sistem îmbunătățit de livrare a oxigenului pentru parașutiști (PODS).

Studiile privind consumul de oxigen au confirmat faptul că actuala mască de oxigen a parașutiștilor, care utilizează o tehnologie de diluare, nu poate oferi parașutistului suficient oxigen.

„Viitoarele sisteme de parașută Ram Air trebuie să aibă rate de coborâre de aproximativ 2,7 metri/secundă de la o altitudine de 10.600 de metri și un timp de consum de 60 de minute calculat de la ieșirea parașutistului din aeronavă și până la sol”, se arată în cerere.

În prezent, se preconizează că un sistem complet este alcătuit dintr-o mască de oxigen pentru parașutist (POM), un sistem individual de oxigen (IOS), un cilindru de salvare, o consolă de oxigen pentru a sprijini pre-respirația parașutistului sau cerințele suplimentare oxigen, o pompă pentru a încărca IOS-ul și un dispozitiv de testare pentru a testa performanța POM la sol. 

(w670)

Conform cerințelor tehnice, noul sistem ar trebui să ofere parașutistului o concentrație suficientă de oxigen pentru o coborâre de minim 45 de minute, plus să furnizeze oxigen suficient pentru a susține parașutistul printr-o fază de pre-respirație de 75 de minute.

De asemenea, a fost menționat faptul că sistemul îmbunătățit de furnizare a oxigenului cu parașuta trebuie să funcționeze la temperaturi cuprinse între -18 grade Celsius și +60 de grade Celsius cu o umiditate cuprinsă între zero și 100%.

Vezi și: Armata SUA schimbă sistemul de parașute, după 69 de ani

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy