Armata spaniolă a găsit cadavre în azilurile de bătrâni afectate de noul coronavirus

Tudor Curtifan / 24 Martie 2020 / 11:21
Armata spaniolă, pe străzile din țară, în lupta împotriva COVID-19, sursă foto, Ministerul Apărării de la Madrid. Ministerio de Defensa Espana Facebook
Armata spaniolă, pe străzile din țară, în lupta împotriva COVID-19, sursă foto, Ministerul Apărării de la Madrid. Ministerio de Defensa Espana Facebook

Militarii spanioli au găsit bătrâni abandonaţi, chiar morţi în paturi, în azilurile afectate de noul coronavirus din Spania, a anunţat luni Ministerul apărării de la Madrid.

"Vom fi implacabili şi inflexibili în privinţa modului în care sunt trataţi vârstnicii în aceste reşedinţe", a declarat ministrul Margarita Robles, la televiziunea Telecinco, preluată de Agerpres și AFP. "În cursul unor vizite, armata a observat persoane în vârstă absolut abandonate, chiar moarte în paturi", a precizat ea.

Armata a intervenit în aziluri de bătrâni după ce s-au semnalat zeci de decese în mai multe astfel de instituţii, în special la Madrid şi în provincia Castilla - La Mancha din centrul Spaniei.


Spania, a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia, în pandemia de COVID-19


Spania a depăşit ieri pragul de 2.000 de decese cauzate de noul coronavirus, după ce alţi 462 de bolnavi de COVID-19 și-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților de la Madrid.

Astfel, numărul total al morţilor a ajuns la 2.182.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire în Spania a crescut ieri la 33.089, de la cele 28.572 anunţate inițial duminică.


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy