Armata siriana pregătește eradicarea terorismului în provincia Idlib

Alexandru Nicolae |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata siriană se pregătește să rezolve problema terorismului din ultimul bastion al insurgenților.

Armata siriană 'se pregăteşte să rezolve' problema 'terorismului' în provincia siriană Idlib, ultimul bastion al insurgenţilor, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu două zile înaintea summitului ruso-turco-iranian ce va avea loc în Iran, transmite AFP.
'Situaţia la Idlib continuă să rămână un subiect de preocupare deosebită pentru Moscova, Damasc, Ankara şi Teheran', a afirmat Peskov, în faţa presei.
'Un nou nod al terorismului s-a format acolo (...) şi aceasta duce la o destabilizare generală a situaţiei', a indicat purtătorul de cuvânt. 

'Aceasta subminează eforturile de a se ajunge la o reglementare politico-militară' în Siria şi, 'ceea ce este principalul, constituie o ameninţare importantă pentru bazele noastre' militare din Siria, a adăugat Peskov. 

"Nu există nicio îndoială"


Potrivit Moscovei, zeci de drone ce au avut ca ţintă baza aeriană rusă de la Hmeimim (nord-vestul Siriei) au fost lansate recent dinspre Idlib.
'Nu există nicio îndoială că această problemă trebuie rezolvată', a mai spus Peskov.
'Ştim că forţele aeriene siriene se pregătesc să rezolve această problemă', a afirmat el.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Kremlinului survin după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat luni Siria, Rusia şi Iran în legătură cu o ofensivă asupra provinciei Idlib, care ar putea provoca o 'tragedie umană'.

Își propune recucerirea zonei

'Lansarea de avertismente fără a ţine cont de potenţialul negativ şi periculos pentru situaţia din întreaga Sirie înseamnă să nu faci dovadă de o abordare complexă şi exhaustivă' pentru rezolvarea problemei, a reacţionat Peskov.

Regimul de la Damasc, al cărui principal aliat este Moscova, îşi propune să recucerească Idlib, regiune din nord-vestul Siriei, situată la frontiera cu Turcia şi controlată pe 60% din teritoriu de Hayat Tahrir al-Sham (HTS, format din membri ai fostei ramuri a Al-Qaida), dar unde se află şi numeroase grupări rebele. 

Potrivit agenţiei Reuters, care citează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă din rândul insurgenţilor, Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib, după o pauză de mai multe săptămâni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel