Armata siriana pregătește eradicarea terorismului în provincia Idlib

Alexandru Nicolae / 04 sep 2018 / 14:33

Armata siriană se pregătește să rezolve problema terorismului din ultimul bastion al insurgenților.

Armata siriană 'se pregăteşte să rezolve' problema 'terorismului' în provincia siriană Idlib, ultimul bastion al insurgenţilor, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu două zile înaintea summitului ruso-turco-iranian ce va avea loc în Iran, transmite AFP.
'Situaţia la Idlib continuă să rămână un subiect de preocupare deosebită pentru Moscova, Damasc, Ankara şi Teheran', a afirmat Peskov, în faţa presei.
'Un nou nod al terorismului s-a format acolo (...) şi aceasta duce la o destabilizare generală a situaţiei', a indicat purtătorul de cuvânt. 

'Aceasta subminează eforturile de a se ajunge la o reglementare politico-militară' în Siria şi, 'ceea ce este principalul, constituie o ameninţare importantă pentru bazele noastre' militare din Siria, a adăugat Peskov. 

"Nu există nicio îndoială"


Potrivit Moscovei, zeci de drone ce au avut ca ţintă baza aeriană rusă de la Hmeimim (nord-vestul Siriei) au fost lansate recent dinspre Idlib.
'Nu există nicio îndoială că această problemă trebuie rezolvată', a mai spus Peskov.
'Ştim că forţele aeriene siriene se pregătesc să rezolve această problemă', a afirmat el.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Kremlinului survin după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat luni Siria, Rusia şi Iran în legătură cu o ofensivă asupra provinciei Idlib, care ar putea provoca o 'tragedie umană'.

Își propune recucerirea zonei

'Lansarea de avertismente fără a ţine cont de potenţialul negativ şi periculos pentru situaţia din întreaga Sirie înseamnă să nu faci dovadă de o abordare complexă şi exhaustivă' pentru rezolvarea problemei, a reacţionat Peskov.

Regimul de la Damasc, al cărui principal aliat este Moscova, îşi propune să recucerească Idlib, regiune din nord-vestul Siriei, situată la frontiera cu Turcia şi controlată pe 60% din teritoriu de Hayat Tahrir al-Sham (HTS, format din membri ai fostei ramuri a Al-Qaida), dar unde se află şi numeroase grupări rebele. 

Potrivit agenţiei Reuters, care citează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă din rândul insurgenţilor, Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib, după o pauză de mai multe săptămâni

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy