Armata rusă trimite în Ucraina noua versiune a sistemului antiaerian - TOR-M2DT

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă a desfășurat versiunea sa arctică a sistemului de rachete sol-aer Tor în Ucraina. 

Forțele armate ruse continuă să desfășoare o nouă generație de vehicule de luptă dezvoltate și proiectate de industria rusă de apărare.

Canalul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării a distribuit imagini care arată sistemul de apărare aeriană Tor-M2DT, scrie Defence-blog.

Lansatorul de rachete are litera „V” scrisă pe lateral, semnul înscris pe o parte dintre vehiculele militare rusești care au invadat Ucraina.

Tor-M2DT este un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, care este una dintre versiunile îmbunătățite ale sistemului de rachete sol-aer dezvoltat de URSS - 9K330 Tor. Această soluție a fost adoptată de ruși în 1986, iar versiunea arctică a lui Tor a văzut lumina zilei abia în 2017.

Primul lot de vehicule a fost livrat armatei lui Putin în 2018.

Sistemul este montat pe șasiul vehiculului pe șenile articulat cu două secțiuni DT-30PM-T1, fabricat de Ishimbai Transport Machine-Building Plant (Ishimbaitransmash).

Mass-media de stat rusă susține că acest sistem de apărare aeriană poate respinge loviturile aeriene masive ale inamicului, chiar și atunci când acesta folosește numeroase măsuri de război electronic. 

Trebuie remarcat faptul că nu este prima dată când Rusia este forțată, din cauza lipsei de vehicule utile, să folosească,  în războiul din Ucraina, transportoare de trupe și vehicule militare adaptate pentru terenurile arctice.

Armata ucraineană a distrus deja cu succes vehiculul rar GAZ-3344-20 „Aleut” și vehiculul cu șenile articulat DT-30 , care a fost proiectat inițial pentru a funcționa în Arctica.

Citește și: Rușii anunță că dezvoltă o nouă versiune a sistemului de apărare antiaeriană “Tor”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel