Armata română se antrenează pentru lupta urbană într-un poligon de ultimă generație. Podaru (Leviatan Design): Un proiect în premieră după 1989

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari români, în timpul exercițiilor de luptă urbană în  în poligonul „Operații militare în teren urban” din Cincu. Sursă foto: Statul Major al Apărării
Militari români, în timpul exercițiilor de luptă urbană în în poligonul „Operații militare în teren urban” din Cincu. Sursă foto: Statul Major al Apărării

La Cincu Armata română dispune de un poligon de ultimă generație în care militarii români și cei aliați se antrenează pentru lupta în mediu urban. Proiectul a fost finalizat cu succes de către compania românească Leviatan Design.

În cadrul unei ediții speciale a emisiunilor DefenseRomania, în studiourile publicației a fost prezentă o parte din echipa Leviatan Design, companie românească ce activează în domeniul construcțiilor și infrastructurii civile și militare.

Despre marile proiecte finalizate cu succes în contextul a 10 ani de activitate a Leviatan Design, au discutat Cătălin Podaru, CEO al companiei Leviatan Design, alături de Maria Văsi, Coordonator Birou Structuri Leviatan Design și Gabriel Marcu, Director Tehnic în cadru Leviatan Design.

Separat de marile proiecte finalizate, Compania Leviatan Design e implicată în proiecte critice de infrastructură militară, inclusiv la Sibiu, în incinta Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dar și în proiecte de infrastructură operațională la Câmpia Turzii în cadrul Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

În ceea ce privește proiectele actuale, directorul Leviatan Design a amintit că „în zona militară am lucrat pe infrastructură de HIMARS sau Skike, cât și pe alte tipuri de infrastructură precum hangarele de mentenanță pentru aeronave și alte depozite speciale pentru muniții și armament”, spune directorul companiei românești.

Totodată, în zona de poligoane, la Cincu, există inclusiv un poligon de antrenament urban de ultimă generație unde militarii români și cei aliați se pregătesc.

În zona de poligoane de tragere avem proiectat și executat un poligon subteran, e printre cele mai moderne, cu pavilioane de antrenament. Tot pe zona de poligoane există și un poligon de antrenament urban unde am efectuat partea de proiectare. Cred că după Revoluție e primul astfel de proiect”, a precizat Cătălin Podaru, directorul companiei.

„Acest poligon de antrenament urban a fost conceput la cerința și standardele NATO. Sunt foarte multe criterii de îndeplinit pentru a fi operaționalizat în final”, spune și Gabriel Marcu, Director Tehnic. 

Amintim că în cursul lunii iunie în poligonul de la Cincu s-a desfășurat în perioada 11-26 iunie un important și amplu exercițiu militar în care militarii români și cei aliați au simulat apărarea unei localități din Transilvania. Exercițiile de la Cincu au fost bazate, majoritatea, pe luptă în mediul urban. De precizat că Grupul de Luptă al NATO din România în care Franța e națiune-cadru este dispus la Cincu.

 

Leviatan Design, proiecte finalizate cu succes în mai multe zone

 

Compania Leviatan Design a finalizat însă cu succes proiecte majore în toate domeniile, nu doar în cele de infrastructură militară.

„Pe parte educativă, poate cel mai mare proiect este un liceu militar construit de la zero. Cu facilități specifice educaționale, dar și cu parte de cazare, săli de sport, parte medicală. Avem finalizate proiecte pe partea educațională și în cadrul unui alt liceu militar cu o sală de sport și o zonă de antrenament”, amintește Gabriel Marcu.

„Pe linie educațională un proiect foarte important e și Biblioteca de la Universitatea din Iași”, a completat Maria Văsi, Coordonator Birou Structuri Leviatan Design. Reprezentanții echipei Leviatan Design au adăugat că acest proiect e unul de mare importanță pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Proiectul include și o componentă electronică cu acces la arhiva din cadrul Ministerului Educației și posibilitate de a analiza arhiva și extragerea informației electronice direct din Bibliotecă.

Interviul integral în care echipa Leviatan Design a fost prezentă în studiourile DefenseRomania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel