Armata olandeză a testat în Alpii austrieci sistemul Smart Shooter pentru doborârea dronelor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata olandeză a finalizat recent un test de luptă împotriva dronelor folosind sistemul de control al focului Smart Shooter. 

Testul a avut loc în Alpii austrieci, ca parte a evaluării Departamentului Olandez de Apărare a diferitelor modalități de combatere a sistemelor mici fără pilot, transmite Army Recognition.

Testate la o rază de acțiune de până la 200 de metri, în condiții meteorologice dure, ceață și viscol, sistemele Smash s-au dovedit a fi extrem de eficiente, deoarece toate cele 67 de drone au fost lovite cu succes cu până la 3 lovituri fiecare, indiferent dacă dronele zburau la punct fix sau în viteză, mai precizează sursa citată.

Plutonul RAS (Robotic Automated Systems) al Brigăzii a 13-a a testat la nivel tactic sistemul Smash Shooter în Austria. Sistemul poate fi util în protejarea activelor strategice sensibile, cum ar fi bazele forțelor aeriene, nave sau în operațiunile militare în străinătate. Testarea capacității de interceptare se încadrează în foaia de parcurs a Nucleus C-UAS a forțelor armate, se arată în postarea Ministerului Apărării din Olanda.

 

Counter drone testen Afgelopen week werden Smart Shooters door landmacht militairen getest voor het onderscheppen van...

Publicată de DGLC Koninklijke Landmacht pe Marţi, 2 februarie 2021

 

Michal Mor, CEO Smart Shooter, a declarat, potrivit sursei citate: ”Smart Shooter's Smash Fire Control Solution este un sistem ideal de combatere a dronelor asigurând probabilități ridicate de lovire, necesitând în același timp o pregătire minimă. Sunt încrezător că tehnologia Smash va revoluționa complet aceste capacități".

Citește și: Israelul prezintă un sistem revoluţionar. One Shot – One Hit sau cum soldaţii îşi vor lovi ţintele, cu mai multă precizie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel