Armata libaneză a încercat să doboare mai multe drone israeliene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata libaneză a deschis focul împotriva a două din trei drone israeliene care au intrat miercuri seara în spaţiul aerian al Libanului, în apropierea graniţei cu Israelul, şi toate trei au revenit în spaţiul israelian, transmite Reuters.


Miercuri, armata libaneză a raportat că a deschis focul împotriva a până la trei „drone de recunoaştere israeliene" pentru încălcarea spaţiului aerian al ţării, potrivit Agenţiei Naţionale de Ştiri.

Avioane israeliene intră în mod regulat în spaţiul aerian libanez, dar este un caz rar în care armata deschide focul. Beirutul s-a plâns în mod repetat la Naţiunile Unite din cauză că Israelul, pe care Libanul îl consideră un stat inamic, îi încalcă spaţiul aerian.

Armata israeliană a anunţat că s-au auzit focuri de armă din teritoriul libanez către spaţiul unde zburau drone al Forţelor de Apărare Israeliene.

„Au fost auzite focuri de armă de pe teritoriul libanez către zona în care zburau drone ale IDF. Dronele şi-au încheiat misiunea şi nu au fost provocate pagube”, a declarat armata israeliană.

O sursă de securitate a declarat că trupele au tras cu arme de asalt M16. Armata libaneză nu posedă sisteme de apărare aeriană.

Preşedintele libanez Michel Aoun a declarat luni că ţara sa are dreptul să se apere, după prăbuşirea, duminică, a două drone israeliane în suburbiile Beirutului, dominat de gruparea Hezbollah, care este susţinută de Iran.

Tot luni, atacuri israeliene au lovit o poziţie militară deţinută de o facţiune palestiniană susţinută de Iran, în valea Bekaa, aflată în Liban, în apropiere de graniţa cu Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel