Armata Japoniei a primit noile aeronave V-22 Osprey

Eduard Pascu / 17 iul 2019 / 09:20

Armata japoneză a prezentat pe contul oficial de Twitter imagini din cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu pușcașii americani în care folosesc noile aeronave achiziționate V-22 Osprey.

În postare se precizează că "Armata Japoniei învață manevrarea avioanelor V-22 la USMC New River Airfield. A fost pentru prima dată când s-a efectuat zborul de formare cu USMC, USAF, US Navy & JGSDF întărindu-se astfel interoperabilitatea dintre Japonia și SUA. "

Guvernul japonez intenționează să introducă o variantă a avionului Osprey V-22 pentru operațiuni speciale necesare pentru a efectua misiuni periculoase și ascunse în străinătate, cum ar fi salvarea cetățenilor japonezi, potrivit surselor.

(w670)

Armata Japoniei va primi varianta V-22B Block C care are aceeași funcție cu varianta MV-22 aflată în dotarea Marinei SUA. Aceste aeronave dispun de un nou model de radar, alături de echipamente suplimentare de gestionare a misiunii și de echipamente electronice de luptă.

(w670)

Japonia a comandat primele cinci aeronave Ospreys pentru forța de autoapărare, în iulie 2015, pentru suma de 332 milioane de dolari.

Un număr neprecizat de aeronave V-22 vor staționa la bordul noului transportator de elicoptere Izumo, de 19.500 de tone al Japoniei. Ministerul japonez al Apărării și-a anunțat, de asemenea, intenția de a implementa unele V-22 în Marea Chinei de Est.

Achiziționarea aeronavelor cu rotor pe tambur V-22 face parte dintr-un impuls mai mare al Armatei Japoniei pentru a-și îmbunătăți capabilitățile de luptă amfibie și navală.

Vezi și: China a testat şase rachete balistice anti-navă în Marea Chinei de Sud

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy