Armata Japoniei a primit noile aeronave V-22 Osprey

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata japoneză a prezentat pe contul oficial de Twitter imagini din cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu pușcașii americani în care folosesc noile aeronave achiziționate V-22 Osprey.

În postare se precizează că "Armata Japoniei învață manevrarea avioanelor V-22 la USMC New River Airfield. A fost pentru prima dată când s-a efectuat zborul de formare cu USMC, USAF, US Navy & JGSDF întărindu-se astfel interoperabilitatea dintre Japonia și SUA. "

Guvernul japonez intenționează să introducă o variantă a avionului Osprey V-22 pentru operațiuni speciale necesare pentru a efectua misiuni periculoase și ascunse în străinătate, cum ar fi salvarea cetățenilor japonezi, potrivit surselor.

(w670)

Armata Japoniei va primi varianta V-22B Block C care are aceeași funcție cu varianta MV-22 aflată în dotarea Marinei SUA. Aceste aeronave dispun de un nou model de radar, alături de echipamente suplimentare de gestionare a misiunii și de echipamente electronice de luptă.

(w670)

Japonia a comandat primele cinci aeronave Ospreys pentru forța de autoapărare, în iulie 2015, pentru suma de 332 milioane de dolari.

Un număr neprecizat de aeronave V-22 vor staționa la bordul noului transportator de elicoptere Izumo, de 19.500 de tone al Japoniei. Ministerul japonez al Apărării și-a anunțat, de asemenea, intenția de a implementa unele V-22 în Marea Chinei de Est.

Achiziționarea aeronavelor cu rotor pe tambur V-22 face parte dintr-un impuls mai mare al Armatei Japoniei pentru a-și îmbunătăți capabilitățile de luptă amfibie și navală.

Vezi și: China a testat şase rachete balistice anti-navă în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel