Armata israeliană a doborât o dronă a mişcării Hezbollah venită din Liban

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata israeliană a anunţat joi seară că a doborât o dronă a mişcării şiite Hezbollah provenind din Libanul vecin, transmite AFP. 

Anunţul intervine la câteva zile după tensionarea situaţiei la frontiera dintre Israel şi Liban.

''Armata israeliană a doborât miercuri o dronă aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah care penetrase teritoriul israelian, pornind din Liban'', potrivit comunicatului citat, precizează Agerpres.

''Armata israeliană va continua să acţioneze în scopul împiedicării oricărei încălcări a suveranităţii sale'', adaugă acelaşi comunicat. Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Libanului vinerea trecută ca ripostă la tiruri de rachete revendicate de Hezbollah, la două zile după un schimb de tiruri similar.

În 2006, ultima confruntare de amploare între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în rândul părţii libaneze, în majoritate civili, şi 160 de morţi în rândul părţii israeliene, cea mai mare parte militari.

După diferite conflicte, Israelul şi Libanul sunt tehnic în stare de război şi Forţa interimară a ONU (UNIFIL) este desfăşurată în sudul teritoriului libanez ca forţă-tampon între cele două ţări. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel