Armata iraniană a achiziţionat drone de luptă, fabricate autohton, cu o rază de acţiune de 1.500 de kilometri

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele armate iraniene au achiziţionat trei drone ce pot transporta bombe şi care au o rază de acţiune de 1.500 de kilometri, a anunţat sâmbătă ministrul apărării al Iranului, Amir Hatami, la televiziunea naţională, informează Reuters.

Dronele pot monitoriza "mişcările inamicului de la o distanţă considerabilă' şi sunt capabile să execute misiuni de luptă, a precizat ministrul în timpul ceremoniei de livrare de la Teheran. Dronele numite Karrar și Ababil-3 sunt echipate cu bombe şi rachete şi pot zbura la o altitudine de pâna la 13.716 metri, a precizat ministrul. Dronele au fost produse de industria militară iraniană cu concursul universităţilor autohtone, a mai spus Hatami, precizează agenția iraniană Tasnim.

Dronele sunt echipamente vitale în sistemul de supraveghere a frontierei iraniene, în mod special în apele teritoriale din Golf din jurul Strâmtorii Ormuz, prin care trece o cincime din producţia mondială de petrol.

Tensiunile dintre Iran şi SUA au atins nivelurile cele mai ridicate din ultimele decenii după ce SUA l-au ucis pe generalul iranian de rang înalt Qassem Soleimani în urma unui atac cu dronă întreprins pe 3 ianuarie, în Bagdad, determinând Iranul să lanseze la câteva zile distanţă rachete spre baze militare din Irak, unde sunt staţionate trupe americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel