Armata irakiană intenționează să înlocuiască elicopterele rusești cu modele achiziționate de la Bell

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Bell 407 irakian. Foto: Galaxia Militar
Bell 407 irakian. Foto: Galaxia Militar

Conducerea armatei irakiene intenționează să-și înlocuiască elicopterele rusești cu tipuri fabricate în SUA, potrivit unui raport publicat de biroul Departamentului de Apărare al SUA pe 7 februarie.

Ministerul irakian al Apărării a demarat procesul de achiziții pentru nu mai puțin de 50 de elicoptere. Dintre acestea, 16 aparate Bell 412M și patru Bell 412EPX, de capacitate medie, sunt destinate să înlocuiască elicopterele Mi-17 fabricate în Rusia, 15 elicoptere Bell 407M ușoare de atac noi vor înlocui aparate Bell 407 existente, iar 15 elicoptere noi Bell 505 vor înlocui aeronave Bell 407 și Bell OH-58 utilizate în prezent pentru zboruri de antrenament.

Aparatele 407M și 412M au fost lansate de Bell anul trecut și sunt cele mai recente versiuni militare ale modelelor de elicoptere de succes ale companiei. Ambele au cabine de pilotaj complet digitalizate, sisteme de management al misiunilor și armelor TekFusion și pot fi echipate cu rachete ghidate cu laser.

Cel mai avansat elicopter Bell 412EPX a fost dezvoltat împreună cu Subaru pentru armata japoneză.

Nu a fost identificat un înlocuitor direct pentru elicopterele rusești de atac Mi-28NE și Mi-35M, dar sunt informații că ministerul irakian al Apărării este, de asemenea, în proces de a solicita o estimare pentru costul și disponibilitatea unui număr suplimentar nespecificat de elicoptere 407M. 

Cu toate astea, unele surse media din Rusia susțin că Irakul ar fi comandat Moscovei 15 elicoptere Mi-28NE și 28 Mi-35M.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel