Armata irakiană a decretat restricţii de circulaţie la Bagdad de la miezul nopţii până la şase dimineaţă

Eduard Pascu / 28 oct 2019 / 18:02

Armata irakiană a decretat luni restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la şase dimineaţă la Bagdad, unde mii de protestatari au ocupat de joi seară Piaţa Tahrir pentru a cere ''căderea regimului'', relatează AFP şi Reuters, anunță Agerpres.

Această restricţie este instituită ''până la un nou ordin'', a precizat armata într-un comunicat, în timp ce duminică studenţii şi elevii s-au alăturat protestului, lansat la 1 octombrie şi care s-a soldat cu peste 200 de morţi.

Potrivit Reuters, televiziunea de stat irakiană l-a citat pe comandantul operaţiunilor din Bagdad care a spus că ordinul este efectiv ''până la o notificare ulterioară''.

Forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene împotriva elevilor şi studenţilor care au sfidat un avertisment din partea premierului Adel Abdul Mahdi şi s-au alăturat protestelor.

Un purtător de cuvânt al lui Abdul Mahdi, a cărui poziţie este din ce în ce mai precară deoarece se confruntă cu cea mai mare provocare de când a venit la putere în urmă cu un an, a afirmat că oricine perturbă activitatea sau zilele de şcoală va fi pedepsit.

Protestele de stradă la Bagdad şi în alte oraşe din sudul ţării împotriva problemelor economice au început în această lună şi au fost reluate vineri după aproximativ două săptămâni.

Mii de protestatari irakieni s-au adunat duminică în Piaţa Tahrir din centrul Bagdadului, după o represiune sângeroasă soldată cu zeci de victime în ultimele două zile şi o intervenţie rapidă a forţelor de securitate care au încercat să-i disperseze.

Vezi și: Bashar al-Assad: Este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy