Bashar al-Assad: Este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt

Eduard Pascu / 18 oct 2019 / 18:53

Președintele sirian Bashar al-Assad a avertizat că guvernul său va răspunde agresiunilor turcești din orice parte a Siriei, cu toate mijloacele legitime disponibile, transmite agenția Tasnim. 

Într-o întâlnire cu consilierul irakian pentru securitate națională Falih al-Fayyadh, care a avut loc joi la Damasc, Assad a spus că schemele străine din regiunea Orientului Mijlociu au fost defăcute de-a lungul istoriei și că agresiunea criminală turcă asupra Siriei se încadrează în astfel de comploturi.

„Indiferent ce sloganuri false ar putea fi constituite pentru ofensiva turcă, este o invazie și o agresiune. Siria va răspunde la asalt și îl va confrunta oriunde pe teritoriul sirian prin toate mijloacele legitime disponibile”, a subliniat liderul sirian, a informat Press TV.

Fayyadh, la rândul său, a transmis mesajul premierului irakian Adel Abdul-Mahdi, care s-a concentrat pe extinderea continuă a legăturilor bilaterale între cele două țări din diferite domenii de interes, în special în ceea ce privește combaterea terorismului și a securității la frontieră, având în vedere evoluțiile recente, cooperarea economică și redeschiderea trecerilor de frontieră.

Observațiile lui Assad au apărut după ce joi, mai devreme, o sursă necunoscută din Ministerul Afacerilor Externe și Expatriaților din Siria a condamnat cu tărie ofensiva care continuă de către forțele turce și militanții lor aliați împotriva regiunilor kurde din țară.

Multe țări, inclusiv Iranul și organizații internaționale, precum ONU și Liga Arabă, au criticat invazia Turciei în Siria, solicitând ca Ankara să pună capăt incursiunii în țara arabă.

Vezi și: Turcia continuă operațiunea în Siria, în ciuda acordului. Aviația a bombardat Bab al-Kheir, ucigând mai mulți civili

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy