Armata europeană. China reacționează: ”Nu am fost niciodată o amenințare”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

China a dezminţit miercuri că ar reprezenta o ameninţare pentru Europa. Este un răspuns la declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron în legătură cu o armată europeană şi necesitatea de a proteja continentul împotriva Chinei, a Rusiei şi chiar a Statelor Unite, relatează AFP.

''Noi nu am fost niciodată o ameninţare pentru Europa'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, într-o conferinţă de presă.

''Europa are dreptul de a-şi defini propria politică externă şi de apărare'', a adăugat Hua Chunying, remarcând că liderii europeni şi-au exprimat dorinţa de a coopera mai strâns cu Beijingul în aceste domenii.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru postul de radio Europe 1, preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat pentru ''o adevărată armată europeană''. El a vorbit de asemenea despre ameninţările de intruziuni în spaţiul cibernetic şi despre retragerea anunţată de SUA din Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF), datând din anii '80. ''Trebuie să ne protejăm împotriva Chinei, a Rusiei şi chiar a Statelor Unite ale Americii'', a spus el.

Aceste declaraţii au fost considerate ''foarte insultătoare'' de preşedintele american Donald Trump, însă au fost susţinute marţi de cancelarul german Angela Merkel, care la rândul său a pledat pentru crearea unei armate europene într-un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel