„Armata de drone” ucraineană a distrus 220 de echipamente rusești într-o săptămână – salt spectaculos față de acum trei luni

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Dronaă / Forțele Armate ucrainene
Dronaă / Forțele Armate ucrainene

Războiul ruso-ucrainean al tranșeelor din această vară s-a transformat, destul de rapid, într-un război al dronelor. Dronele de atac furnizate forțelor armate ucrainene sunt responsabile de distrugerea a 220 de unități de echipamente rusești, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie. Informații în acest sens au fost furnizate de ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov.

În cursul săptămânii trecute, „Armata Dronelor” a distrus 220 de unități de echipamente inamice, inclusiv 69 de tunuri și 17 instalații de artilerie autopropulsată, precum și 33 de tancuri și 41 de camioane.

„Mai multă artilerie deteriorată înseamnă mai puține obuze în pozițiile noastre militare și în orașele din prima linie”, a menționat Fedorov.

Comentariul autorului: Numărul loviturilor ucrainene de succes cu drone a cunoscut un salt remarcabil de la începutul contraofensivei din această vară.

Exact în urmă cu trei luni, în săptămâna 26 iunie – 3 iulie, dronele ucrainene erau responsabile pentru distrugerea a 75 de unități de echipamente rusești, potrivit publicației Censor.net.

Acum două luni (săptămâna 24-31.07), dronele ucrainene au distrus 87 de unități de echipamente rusești, pentru în urmă cu o lună (săptămâna 28 august - 4 septembrie), dronele ucrainene să distrugă 189 de unități de echipamente rusești.

Comparând datele din ultima săptămână (25 septembrie - 2 octombrie) privind activitatea dronelor ucrainene de atac cu numărul total de unități de echipamente rusești distruse, rezultă că dronele ucrainene de atac sunt responsabile pentru distrugerea/deteriorarea a:

- 66% din toate tancurile;

- 50,7% din mașinile blindate de luptă ale infanteriei;

- 36,2% din sistemele de artilerie cu țevi;

- 30% din MLRS (aruncătoare de proiectile reactive - APR);

- 25,1% din camioanele de transport trupe;

- 50% din mijloacele radiotehnice (radare, stații radio, sisteme de război electronic etc.).

De asemenea dronele de atac ucrainene sunt responsabile pentru 1,85% din totalul pierderilor de personal al armatei ruse în cursul săptămânii trecute.

Analizând comparația, se poate aprecia că dronele ucrainene de atac lovesc, în special, ținte aflate în apropierea liniei frontului, tancurile și transportoarele blindate de trupe operând de regulă în zona de luptă.

În plus, surprinde procentul mic de personal rusesc neutralizat prin folosirea dronelor de atac. Dacă doar pentru fiecare tanc și mașină de luptă de infanterie/transportor blindat s-ar asocia numărul de militari din echipaj și personalul transportat, pierderile rusești în personal ar trebui să fie mai mari.

Este posibil, totuși, ca statistica să includă doar militarii ruși aflați în afara mijloacelor de luptă care au fost atacați cu drone sau să fie communicate datele care sunt absolut sigure.

Astfel, este posibil ca un tanc să fie doar imobilizat în urma unui atac cu dronă, echipajul să-l părăsească, iar ulterior artileria să distrugă tancul definitiv.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel