Armata americană pregătește un nou distrugător

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

 Armata americană pregătește un distrugător, cu totul special, care se va alătura flotei în 2024.

Războiul tehnologic face ca armatele puternice ale lumii să investească sume uriașe, în mod consecvent, pentru a aduce noi sisteme care să le ajute să rămână competitive la acest capitol. În cazul SUA,  poziția de lider obligă la o permanentă cercetare și creare de noi dispozitive pentru a combate noi amenințări. Pe acest principiu va apărea în flota americană, în 2024, și distrugătorul  Jack Lucas, care, deși va arăta aproape identic cu cele 73 de distrugătoare din clasa Arleigh Burke, va fi cu totul special.

Radar de 30 de ori mai sensibil

Jack Lucas va beneficia de un radar aerian și de apărare antirachetă de 30 de ori mai sensibile decât radarele AN / SPY-1D de pe navele anterioare, iar sensibilitatea suplimentară îi va suprasolicita capabilitățile în războiul antiaerian și racheta balistică apărare, scrie defensenews.com.

"Venerabilul nostru SPY-1 ne-a ajutat mult timp, dar amenințarea sa schimbat și avem nevoie de un nou radar", a spus McGrath. "Și SPY-6 este acel radar. Este un upgrade considerabil în toate privințele. Ne permite să urmărim obiecte mai energice și mai mici la intervale suplimentare și care vă cumpără timpul de decizie. "

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel