Armata americană continuă loviturile asupra rebelilor Houthi yemeniți și a anunțat distrugerea mai multor echipamente

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command
Aeronava F-18 Super Hornet / U.S. Naval Forces Central Command

Atacurile americane au lovit mai multe ținte houthi.

Pe 26 februarie, între orele 4:45 și 11:45 (ora Yemenului), armata americană a distrus trei nave de suprafață fără pilot și două rachete antinavă în zonele controlate de Houthi din Yemen, care erau pregătite să fie lansate spre Marea Roșie. Armata a făcut anunțul luni, potrivit Reuters.

Comandamentul regional al armatei americane, CENTCOM, a mai spus pe Platforma X că a distrus o dronă deasupra Mării Roșii. Toate armele „au reprezentat o amenințare iminentă pentru navele comerciale și americane din regiune”, a spus comandamentul.

Cele mai recente incidente au loc în timp ce rebelii șiiți Houthi susținuți de Iran, care controlează o mare parte din vestul Yemenului, au intensificat atacurile împotriva transportului maritim pe o rută comercială cheie din regiunea Mării Roșii.

Rebelii spun că fac acest lucru pentru a sprijini palestinienii în războiul Israelului împotriva Hamas în Fâșia Gaza. Potrivit analiștilor, însă, grevele rebelilor yemeniți se pot datora și unor considerente politice interne, deoarece îi ajută pe houthi să distragă atenția de la incapacitatea lor de a gestiona țara devastată de războiul civil.

Statele Unite au răspuns în mod repetat la atacuri folosind forța, dar încă nu au reușit să le oprească complet.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 23:45, pozițiile rebelilor Houthi din Yemen au fost din nou lovite de forțele militare americane și britanice.

Loviturile de sămbătă noaptea au reprezentat cel de-al patrulea val de lovituri de precizie, efectuate în comun de SUA și UK împotriva țintelor militare Houthi din Yemen și au fost un răspuns la un val de atacuri ale grupării de miliție susținute de Iran asupra navelor din Marea Roșie și Golful Aden.

Avioanele de luptă americane au fost lansate de pe portavionul USS Dwight D Eisenhower, care se află în Marea Roșie.

La rândul său Ministerul britanic al Apărării a declarat că loviturile Regatului Unit au fost efectuate de patru avioane Royal Air Force Typhoon FGR4 susținute de două avioane de realimentare Voyager.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel