Arabia Saudită a încheiat un acord cu Turcia pentru achiziționarea sistemului “Ghost” de apărare antiaeriană împotriva dronelor

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Compania turcă pentru Industriile de Apărare "Asr Technology" a semnat luni cu Autoritatea Generală Saudită pentru Industrii Militare un contract de furnizare a sistemului de apărare antidronă "Ghost", astfel că Arabia Saudită devine prima țară din Golf și arabă care obține această tehnologie.

Potrivit agenției turce Anadolu, Asli Murad, directorul general adjunct al Asr Technology, a declarat: "Sistemul Ghost are capabilități distinctive de a detecta dronele de la distanțe mari și de a preveni posibilele atacuri". 

Anadolu a subliniat, de asemenea, că oficialii de la Riad "și-au exprimat admirația pentru activitatea sistemului și pentru capacitatea acestuia de a contracara atacurile cu drone".

Sistemul Ghost funcționează continuu în orice moment și în toate anotimpurile, pe lângă faptul că oferă soluții unice în bruierea frecvențelor radio digitale și detectarea și neutralizarea dronelor în cadrul războiului electronic. Conține, de asemenea, un radar de supraveghere care poate localiza drone greu detectabile și oferă performanțe ridicate în activitățile de supraveghere a securității frontierelor terestre și maritime.

Sistemul poate fi folosit pentru asigurarea securității aeroporturilor, unităților militare, sediilor, secțiilor de poliție, închisorilor, centrelor de detenție, zonelor vitale și întâlnirilor importante.

Luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a purtat discuții privind dezvoltarea relațiilor bilaterale cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, în marja celui de-al 18-lea summit al liderilor G20 de la New Delhi.

Această întâlnire este a doua dintre cei doi lideri în două luni, întrucât Erdogan a vizitat Arabia Saudită la mijlocul lunii iulie, în timpul căreia au fost semnate o serie de acorduri în diverse domenii, în special în economie, investiții, apărare și energie.

În urma vizitei sale, președintele turc a declarat că acordurile cu Arabia Saudită au ridicat cooperarea existentă între cele două țări la un nivel mai avansat, subliniind că vizita s-a soldat cu "semnarea celui mai mare contract de export de produse de apărare și spațiale din istoria noastră în domeniul industriei de apărare".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel