Arabia Saudită a bombardat rebelii huthi în Yemen

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cel puțin 17 oameni au decedat în urma unor atacuri aeriene din Yemen. Atacurile au fost conduse de către coaliția condusă de saudiți.

Atacurile aeriene lansate marți asupra provinciei Dalea din Yemen, controlată de rebelii huthi, au cauzat moartea a 17 personane, conform surselor locale, citate de agenția Reuters.

O clădire ce găzduia peste 17 persoane, dintre care șapte copii, s-a prăbușit în urma unor atacuri aeriene care au fost efectuate, conform unui post local de televiziune aparținând rebelilor huthi, Al-Masirah TV, de către coaliția condusă de saudiți, provocând decesul tutror celor aflați în interiorul acesteia, informează Mediafax.

Coaliția saudită nu a oferit niciun comentariu asupra acestui incident.

Amintim că rebelii houthi au revendicat pe 14 septembrie atacurile cu drone care au provocat incendii în estul regatului saudit: la uzina din Abqaiq, cea mai mare instalaţie de tratare a petrolului din lume şi pe câmpul petrolier Khurais. Atacurile au determinat scăderea la jumătate a producţiei saudite de petrol, reprezentând aproximativ 6% din aprovizionarea mondială. 

Totodată, rebelii yemeniţi houthi au anunţat la finele săptămânii trecute că intenţionează să pună capăt tuturor atacurilor împotriva Arabiei Saudite în cadrul unei iniţiative de pace destinată să pună capăt unui conflict ce durează de 5 ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel