Arabia Saudită a bombardat rebelii huthi în Yemen

Tudor Curtifan / 24 sep 2019 / 15:52

Cel puțin 17 oameni au decedat în urma unor atacuri aeriene din Yemen. Atacurile au fost conduse de către coaliția condusă de saudiți.

Atacurile aeriene lansate marți asupra provinciei Dalea din Yemen, controlată de rebelii huthi, au cauzat moartea a 17 personane, conform surselor locale, citate de agenția Reuters.

O clădire ce găzduia peste 17 persoane, dintre care șapte copii, s-a prăbușit în urma unor atacuri aeriene care au fost efectuate, conform unui post local de televiziune aparținând rebelilor huthi, Al-Masirah TV, de către coaliția condusă de saudiți, provocând decesul tutror celor aflați în interiorul acesteia, informează Mediafax.

Coaliția saudită nu a oferit niciun comentariu asupra acestui incident.

Amintim că rebelii houthi au revendicat pe 14 septembrie atacurile cu drone care au provocat incendii în estul regatului saudit: la uzina din Abqaiq, cea mai mare instalaţie de tratare a petrolului din lume şi pe câmpul petrolier Khurais. Atacurile au determinat scăderea la jumătate a producţiei saudite de petrol, reprezentând aproximativ 6% din aprovizionarea mondială. 

Totodată, rebelii yemeniţi houthi au anunţat la finele săptămânii trecute că intenţionează să pună capăt tuturor atacurilor împotriva Arabiei Saudite în cadrul unei iniţiative de pace destinată să pună capăt unui conflict ce durează de 5 ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy