Apuntarea pe timp de noapte a elicopterului IAR 330 Puma Naval, cea mai dificilă manevră

Eduard Pascu / 04 noi 2020 / 14:47

Forțele Navale Române desfășoară constant misiuni NATO, alături de partenerii străini, în vederea asigurării securității colective în zona de responsabilitate. "Continuu este monitorizat traficul naval și aerian pe flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice", transmit Forțele Navale Române.

"Elicopterul ambarcat constituie un sistem de senzori şi arme al navei, care are rolul de a-i dezvolta capacitatea operaţională, acţionând de la bordul şi în folosul acesteia. Puma Naval dispune de capacități care îi permit executarea misiunilor de identificare a țintelor de suprafață și submarine, de căutare și salvare, de supraveghere maritimă, precum și de sprijin logistic și luptă împotriva pirateriei și terorismului, prin colaborarea cu operatorii forțelor speciale. Apuntarea pe timp de noapte este una dintre cele mai dificile manevre executate de piloții marinari", se arată într-o postare a Forțelor Navale Române. 

Fregata Regina Maria se află în perioada 27 octombrie - 7 decembrie, în misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări pe flancul sudic al Alianţei Nord-Atlantice, în bazinul estic al Mării Mediterane.

În perioada dislocării în Marea Mediterană, fregata "Regina Maria", cu un elicopter IAR 330 Puma Naval şi un detaşament de Forţe pentru Operaţii Speciale la bord, va participa la Operaţia NATO "Sea Guardian", sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), precum şi la exerciţiul multinaţional de luptă antisubmarin "Mavi Balina 20", organizat de Forţele Navale ale Turciei, în perioada 2 - 9 noiembrie, precizează sursa citată.

 

 

Citește și: Dragorul ''Lt. Lupu Dinescu'' - nouă misiune NATO în Marea Neagră

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy