Dragorul ''Lt. Lupu Dinescu'' - nouă misiune NATO în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data publicării:

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, au informat reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de FNR, este vorba de a şasea misiune NATO, executată de militarii Forţelor Navale în anul 2020.

Nava militară românească a plecat pe 28 octombrie, din portul militar Constanţa, şi urmează să participe la misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, pe flancul estic al Alianţei.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul "Lupu Dinescu" este condusă de nava de sprijin logistic "Aliakmon" (Grecia) şi mai are în compunere vânătoarele de mine "Alghero" (Italia), "Duero" şi "Orion" (Spania).

"Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creşterea gradului de interoperabilitate între forţele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navale au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) şi Kherson (Ucraina), dar vor participa şi la Exerciţiul multinaţional MCM 'Poseidon 20', organizat de partenerii bulgari", se menţionează în comunicat. Conform sursei citate, dragorul maritim "Lt. Lupu Dinescu" este comandat de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are la bord un echipaj format din 72 de militari.

Prin misiunile şi exerciţiile la care participă marinarii militari români, Forţele Navale Române contribuie la consolidarea posturii de descurajare a ameninţărilor din bazinul pontic şi la proiectarea stabilităţii în plan regional.

 

Citește și: Exerciţiului SNMCMG-2 din Marea Neagră, perceput de Rusia drept o provocare din partea NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel