Șapte morți în urma unui atentat care a avut loc în sud-estul Turciei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa joi în explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau, în sud-estul Turciei, au declarat autorităţile locale, care au atribuit explozia militanţilor kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

Bomba a explodat în jurul orei 15.00 în districtul Kulp din provincia Diyarbakir, a anunţat guvernoratul local, care a atribuit atacul unor ''membrii ai unei organizaţii teroriste separatiste'', în timp ce autorităţile turce au făcut referire la PKK.

Autorităţile locale au anunţat un bilanţ iniţial de patru morţi şi 13 răniţi. Trei dintre răniţi au decedat la scurt timp din cauza rănilor, au indicat surse medicale.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a promis că vor fi mobilizate toate mijloacele pentru arestarea responsabililor acestui ''atac terorist atroce'', potrivit preşedinţiei turce.

Conflictul dintre Turcia şi PKK s-a soldat cu peste 40.000 de morţi de la declanşarea sa, în 1984.

Vezi și: Atentat asupra unei baze militare din Kabul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel