Atentat asupra unei baze militare din Kabul

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cel puţin patru membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi şi alţi trei răniţi într-un atentat sinucigaş produs joi la intrarea într-o bază militară afgană din provincia Kabul şi revendicat de talibani, transmit dpa şi AFP.

Atentatul cu maşină-capcană a avut loc în jurul orei locale 12:50 (08:20 GMT) la o bază militară de pregătire din zona Rishkhoor, districtul Chahar Asyab, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Rohullah Ahmadzai, pentru agenţia de ştiri germană.

Un reporter al postului local ToloNews a relatat că mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat baza şi că sunt în desfăşurare lupte.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a dezminţit însă desfășurarea unor lupte după explozie.

Baza de instruire a forţelor speciale afgane este situată la periferia de sud a capitalei Kabul. Insurgenţii talibani au revendicat atentatul, declarând că au ucis sau rănit zeci de ofiţeri. Atentatul s-a produs la câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a pus capăt negocierilor cu talibanii.

De la începutul anului, 221 de persoane au fost ucise şi alte 1.058 rănite în 19 atacuri doar la Kabul.

Vezi și: Atac cu rachete la Kabul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel