"Apărătorii Cerurilor Statului 1402" - manevre de amploare ale Iranului, inclusiv cu sisteme de rachete tactice "Majid"

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto ilustrativ: 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze distrugând un „complex nuclear israelian”, o machetă construită de iranieni, în timpul unor exerciții militare. Sursă: Captură YouTube @IRAN Military Power
Foto ilustrativ: 16 rachete balistice și 5 drone kamikaze distrugând un „complex nuclear israelian”, o machetă construită de iranieni, în timpul unor exerciții militare. Sursă: Captură YouTube @IRAN Military Power

Forța de Apărare Antiaeriană a Armatei, Forțele Aeriene ale Corpului Gărzilor Revoluției Islamice, Forțele Aeriene ale Armatei, Forțele Navale ale Armatei și Forțele Navale ale Corpului Gărzii Revoluției Islamice, precum și componente ale Forțelor Terestre ale Armatei aflate sub controlul operațional al Cartierului General Comun al Apărării Aeriene "Khatam al-Anbiya" au început pe 18 ianuarie, în raioane din sud-vest, sud și sud-est care se întind pe o distanță de 600 km și o adâncime de 400 km în interiorul țării, manevrele comune de specialitate "Apărătorii Cerurilor Statului 1402".

Purtătorul de cuvânt al manevrelor, generalul de brigadă Thani Abbas  Farajpour, a declarat că exercițiile se desfășoară într-un mediu complet real.

În prima etapă, sistemele de apărare antiaeriană trebuie să fie pregătite să îndeplinească sarcinile care le sunt atribuite prin mișcarea și reacția rapidă a forțelor operaționale, respectând în același timp principiile apărării pasive.

Farajpour a adăugat că se stabilește o comunicare sigură, pe mai multe straturi, între sistemele de apărare antiaeriană cu centrele de comandă și control ale rețelei unificate de apărare antiaeriană a țării pentru a lua decizii în timp util în timpul apariției amenințărilor. El a explicat că în această fază a manevrei mixte specializate "Apărătorii Cerurilor Statului", care se desfășoară pe o treime din spațiul aerian al țării, sunt efectuate misiuni de informații și monitorizare cu aeronave cu sau fără pilot aparținând Armatei Republicii Islamice Iran și Gărzii Revoluționare.

Acesta a menționat că au fost luate măsuri tactice și defensive folosind sisteme de detectare, monitorizare, urmărire și angajare locală împotriva aeronavelor invadatoare și atacatoare prin apărarea antiaeriană, precum și implementarea tuturor etapelor de apărare aeriană până la etapa de atac electronic.

 

Apărarea la joasă altitudine se bazează pe sistemele de rachete tactice "Majid"

 

Purtătorul de cuvânt al manevrelor "Apărătorii Cerurilor Statului" a confirmat că utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană realizate în întregime de industria indigenă reprezintă una dintre caracteristicile izbitoare ale acestei manevre.

Acesta a declarat agenției Fars că sistemele de rachete de joasă altitudine "Majid" au lovit și distrus dronele inamice care au atacat zona de manevre. Farajpour a subliniat că apărarea puternică, pe mai multe straturi, împotriva atacului cu rachete de croazieră este unul dintre obiectivele manevrelor de apărare antiaeriană, care a fost implementată cu succes în această etapă de diferitele sisteme de apărare ale Armatei și Gărzii Revoluționare.

"Toate etapele acestor manevre sunt efectuate sub îndrumarea cadrelor de evaluare de la sediul central "Khatam al-Anbiya (PBUH)" și că apărarea antiaeriană a țării este pe deplin pregătită pentru a proteja instalațiile sensibile și vitale prin formarea de straturi defensive sigure în țară", a adăugat generalul iranian.

Sistemul de rachete Majid este primul sistem de rachete cu senzori optoelectronici cu o rază de angajare de până la 8 kilometri. Datorită tipului de performanță dată de agilitate și mișcare tactică rapidă după operație, zădărnicește orice posibilitate de a fi interceptată de sistemele de contrasemnal, recunoaștere și contraatac ale inamicului.

În a doua zi a manevrelor iraniene, acțiunile de respingere a atacurilor electronic și cibernetic asupra sistemelor de apărare antiaeriană “a fost realizată cu succes”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel