AORR pregătește o livrare de viziere și în Suceava

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Săptămâna trecută Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România (AORR) a donat 460 de viziere către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) din Bucureşti şi către spitalul de campanie. Acestea se adaugă unui ajutor de 120 de viziere acordat în săptămâna precedentă. Peste 40 de membri ai asociaţiei au donat până acum o sumă de peste 10.000 de lei în acest scop.

Vizierele sunt achiziționate prin efortul membrilor AORR și cu un sprijin consistent din partea unor echipe de robotică formate din elevi de la licee din Bucureşti, Ploieşti şi Deva, participante la programul FIRST Tech Challenge (FTC). Aceste echipe au capacitatea de a produce viziere prin imprimare 3D, pe care le donează fie direct către cei care au nevoie de ajutor, fie către AORR, pentru a fi distribuite mai departe, precizează Asociația, pe site-ul său.

Sursa citată precizează că AORR se pregătește să livreze viziere și la Suceava.

 

Generalul Bălăceanu: Trei generații, în lupta cu COVID-19


Este o colaborare apărută în mod spontan, care aduce impreună trei generaţii în lupta cu COVID-19: militari care şi-au încheiat perioada activă, rezervişti voluntari şi elevi de liceu. Suntem într-o perioadă de frământări, dar şi de confirmări legate de potenţialul nostru – iar contactul cu FTC este o astfel de confirmare, a spus preşedintele AORR, gl. lt. (rtr.) dr. Virgil Bălăceanu.

Din discuţiile cu conducerea spitalului militar a reieşit că va fi nevoie de sprijin şi în următoarea perioadă, de aceea AORR îşi propune livrarea altor 500 de viziere în săptămâna care urmează. Datorită acumulării de donaţii în bani şi în materiale, acțiune care va continua și în săptămânile viitoare, va fi posibilă şi realizarea unui stoc de viziere destinate structurilor militare din Suceava, a mai anunțat AORR.

CITEȘTE ȘI: Rezerviștii români susțin lupta Armatei. Donații AORR pe 'frontul' epidemiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel