Rezerviștii români susțin lupta Armatei. Donații AORR pe 'frontul' epidemiei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Sursă foto: MApN

Rezerviștii sunt aproape de camarazii lor aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus. După ce s-au pus la dispoziție pentru eventuale misiuni, membrii Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) au donat mai multe echipamente de protecție pentru medicii Spitalului Militar Universitar Central. 

Într-o intervenție pentru DefenseRomania, generalul (r.) Virgil Bălăceanu (președintele AORR) ne-a precizat că rezerviștii români au achiziționat sute de viziere care au fost donate Spitalului Militar Universitar. Totodată, acțiunea rezerviștilor va continua, urmând donații și pentru Spitalul Militar din Constanța, dar și pentru cel de campanie din Timișoara.

„La inițiativa sublocotenentului în rezervă voluntar Cătălin Florea a fost decisă ca soluția ca donațiile în bani pe care le fac membrii, susținătorii și simpatizanții AORR să fie folosite pentru achiziționarea de viziere pe care le donăm Spitalului Militar Universitar Central.

Până acum am avut două donații. Una de 70 de viziere pentru un detașament de jandarmi, 170 de viziere donate Spitalului Militar Central, și o altă donație de 500 de viziere tot pentru spital. Următoarele donații le vom face către Spitalul Militar Constanța și către unitatea Rol 2 de la Timișoara”, ne-a mărturisit generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, președintele AORR.

 

Ziua Forțelor Terestre Române. „Rămân un infanterist”

 

Și, pentru că azi România sărbătorește Ziua Forțelor Terestre Române, generalul Virgil Bălăceanu le-a transmis un mesaj militarilor români, prin intermediul DefenseRomania.

„Le adresez tuturor militarilor Forțelor Terestre un gând bun. Nu pot să le spun decât că îmi este dor de voi, mi-e dor de poligoane, mi-e dor de pregătirea misiunilor... Îmi e dor de Forțele Terestre, pentru că rămân în sinea mea un infanterist dedicat și îndrăgostit de Forțele Terestre.

Și un mesaj aparte și pentru infanteriști pentru că ne pregătim și de ziua lor, pe 30 aprilie. Așadar, tuturor La mulți ani și noi cei în rezervă suntem mândri de voi pentru că iată, Forțele Tereste Române sunt la ora actuală în linia întâi în acțiunile de combatere a SARS-CoV-2”, a conchis generalul de brigadă în rezervă, Virgil Bălăceanu, președintele AORR. 

 Ziua Forţelor Terestre este sărbătorită la 23 aprilie, zi în care creştinii Îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei.

  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel