Antony Blinken: Nu dorim un conflict cu Rusia, însă suntem pregătiţi şi vom apăra ţările NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken, sosit vineri la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO care are loc la Bruxelles, a declarat ca Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi va apăra toţi aliaţii şi teritoriul împotriva unui atac al Rusiei.

"Suntem o alianţă defensivă. Nu dorim conflict. Însă dacă un conflict va izbucni împotriva noastră, suntem pregătiţi pentru aceasta şi vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO", a precizat Blinken, condamnând ceea ce el a calificat drept atacuri ale Rusiei asupra civililor în Ucraina, precizează Reuters.

"În timpul nopţii, am văzut informaţii cu privire la atacul asupra centralei nucleare (din Ucraina). Aceasta demonstrează încă o dată nesăbuinţa acestui război şi importanţa de a-i pune capăt şi importanţa ca Rusia să-şi retragă toate trupele şi să se angajeze cu bună credinţă în eforturile diplomatice", a insistat secretarul de stat american

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că atacul rus asupra centralei nucleare din Zaporojie arată caracterul iresponsabil al invaziei declanşate de Rusia impotriva Ucrainei.

De asemenea, Stoltenberg i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Ucraina şi să se angajeze pe calea eforturilor diplomatice pentru a depăşi această criză.

Jens Stoltenberg a discutat cu secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel